ODLIČAN OTPOR „ORLIĆA“ FAVORIZOVANOM DOMAĆINU

Last Updated: 20/07/2019Autor

Reprezentacija Srbije poražena je od selekcije domaćina Španije 26:29 (12:13) u trećem kolu preliminarne faze na Svetskom prvenstvu u Vigu. Odlična partija i dostojan otpor jednoj od najkvalitetnijih ekipa u generaciji 1998,, nije krunisan bodovima, ali trener Boris Rojević može biti zadovoljan prikazanim pred poslednja dva meča u grupi sa selekcijama Slovenije (nedelja 18.30) i Tunisa (ponedeljak 18.30).

Poveli su Španci 7:2, ali su serija odbrana raspoloženog Todora Jandrića i ubojiti napadi Branka Tomića brzo vratili „Orliće“ u igru. Na duboku defanzivnu formaciju Španaca, imali su rešenja srpski bekovi, a sa odbranama kapitena, proradila je i kontra, pa su tako Milenković i drugovi sustigli domaćina na 9:8 šest minuta pre odlaska u svlačionicu. U tim trenucima glavni problem Srbije bila je igra sa igračem manje, s obzirom da je Marko Vignjević do 29. minuta zaradio tri i morao na tribine.

I u drugom poluvremenu, „Orlići“ su bili blizu domaćina koji je održava prednost od jednog do tri gola. Raspucao se Milan Milić u srpskom timu za čije projektile sa deset metara španska odbrana nije imala rešenja. Pogodio je Nikola Ivanović za 19:18, isto to je učinio Marko Milosavljević kod rezultata 22:20, koji je imao šansu da donese izjednačenje pri rezultatu 23:22 u 50. minutu. Držali su se „Orlići“ koliko su mogli, Jovica Nikolić je postigao gol za 25:24 u 53. minutu, što je bio i poslednji prikljućak srpskog tima na večerašnjem meču.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Pol Valero Rovira sa osam golova, dok je Milan Milić postigao pet golova.