It seams that you haven't connected with your Twitter account
10 December, 2023
PočetnaRukometODLIČAN OTPOR “ORLIĆA” FAVORIZOVANOM DOMAĆINU

ODLIČAN OTPOR “ORLIĆA” FAVORIZOVANOM DOMAĆINU

Reprezentacija Srbije poražena je od selekcije domaćina Španije 26:29 (12:13) u trećem kolu preliminarne faze na Svetskom prvenstvu u Vigu. Odlična partija i dostojan otpor jednoj od najkvalitetnijih ekipa u generaciji 1998,, nije krunisan bodovima, ali trener Boris Rojević može biti zadovoljan prikazanim pred poslednja dva meča u grupi sa selekcijama Slovenije (nedelja 18.30) i Tunisa (ponedeljak 18.30).

Poveli su Španci 7:2, ali su serija odbrana raspoloženog Todora Jandrića i ubojiti napadi Branka Tomića brzo vratili “Orliće” u igru. Na duboku defanzivnu formaciju Španaca, imali su rešenja srpski bekovi, a sa odbranama kapitena, proradila je i kontra, pa su tako Milenković i drugovi sustigli domaćina na 9:8 šest minuta pre odlaska u svlačionicu. U tim trenucima glavni problem Srbije bila je igra sa igračem manje, s obzirom da je Marko Vignjević do 29. minuta zaradio tri i morao na tribine.

I u drugom poluvremenu, “Orlići” su bili blizu domaćina koji je održava prednost od jednog do tri gola. Raspucao se Milan Milić u srpskom timu za čije projektile sa deset metara španska odbrana nije imala rešenja. Pogodio je Nikola Ivanović za 19:18, isto to je učinio Marko Milosavljević kod rezultata 22:20, koji je imao šansu da donese izjednačenje pri rezultatu 23:22 u 50. minutu. Držali su se “Orlići” koliko su mogli, Jovica Nikolić je postigao gol za 25:24 u 53. minutu, što je bio i poslednji prikljućak srpskog tima na večerašnjem meču.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Pol Valero Rovira sa osam golova, dok je Milan Milić postigao pet golova.