ODBOJKAŠICE SRBIJE “UPALILE MOTORE”

Last Updated: 07/05/2019AutorTags:

Ženska seniorska reprezentacije Srbije, aktuelni svetski i evropski prvak, počela je pripreme za II Ligu nacija 2019. U beogradskom hotelu „Kraun Plaza“ Zoranu Terziću, prvom treneru seniorki Srbije, javilo se 18 odbojkašica. Ostale igračice će se priključiti pripremama po završetku obaveza u klubovima, odnosno u zavisnosti od dogovora sa Zoranom Terzićem. Zoran Gajić, predsednik OSS, pozdravio je seniorke i poželeo im još jednu uspešnu reprezentativnu sezonu. Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, igraće na startu II Lige nacija 2019. u 4. grupi I vikenda u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu. U 1. kolu, Srbija će u utorak, 21. maja igrati protiv Holandije od 20.00 časova. U 2. kolu, u sredu, 22. maja, Srbije će igrati protiv Koreje od 17.00 časova, a u poslednjem, 3. kolu, u četvrtak, 23. maja, protiv Turske od 20.00 časova.

II vikend će se odigrati 28 – 30. maja, a Srbija će igrati u 5. grupi u Koneljanu u Italiji, a pored domaćina rivali će joj biti SAD i Dominikanska Republika. U okviru 12. grupe III vikenda 4 – 6. juna, Srbija će gostovati u Kortrajku, u Belgiji. Srbija će igrati sa Belgijom, Rusijom i Poljskom. IV vikend je na programu 11 – 13. juna, a seniorke Srbije će igrati u 15. grupi, u Tokiju u Japanu, sa domaćinom, Brazilom i Tajlandom. Poslednji, V vikend će se odigrati 18 – 20. juna, a Srbija će igrati u 18. grupi u Ningbou. Pored Kine, rivali Srbiji biće Nemačka i Bugarska. Finalni turnir će se odigrati 3 – 7. jula u Nanđingu u Kini. Pored Kine na Finalnom turniru će nastupiti i 5 najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica. Svi mečevi Lige nacija u konkurenciji odbojkašica igraće se od utorka do četvrtka. Sve utakmice Lige nacija 2019. direktno će prenositi TV Sport klub.

Pripreme su počele:

Tehničari: Maja Ognjenović (Dinamo Moskva, Rusija), Slađana Mirković (Hemik Police, Poljska), Mila Đorđević (Crvena Zvezda) I Emilija Antanasijević (Jedinstvo, Stara Pazova).

Korektori: Sara Lozo (Žetisu, Kazahstan) I Milica Kubura (Partizan).

Libera: Silvija Popović (Altaj, Kazahstan), Marija Popović (Univerzitet Ist Tenesi, Sad), Aleksandra Tadić (Tent, Obrenovac) I Bojana Gočanin (Takovo Zveda Helios, Gornji Milanovac).

Blokeri: Mina Popović (Firenca, Italija), Maja Savić (Železničar, Lajkovac), Jovana Kocić (Vizura) I Sara Vučićević (Crvena Zvezda).

Primači: Brankica Mihajlović (Jt Marvelus Nišinomija, Japan), Bjanka Buša (Hemik Police, Poljska), Bojana Milenković (Skandići, Italija) I Katarina Lazović (Vizura).

Seniorke Srbije će trenirati u dvorani „Impuls“.