ODBOJKAŠICE BOLJE I OD BUGARKI

Last Updated: 26/08/2019Autor

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni prvak Evrope, ostvarila je drugu pobedu u A grupi XXXI EP 2019. u Ankari. Srbija je danas u Areni Ankara, u svom drugom meču na EP, savladala Bugarsku sa 3:1, po setovima 16:25, 25:21, 25:20 i 25:16, posle 98 minuta igre.

Ponovo je Bugarska bila neugodan rival za Srbiju, kao i na prethodnim prvenstvima Evrope. Ovoga puta izabranice Zorana Terzića su loše počele meč i prepustile inicijativu Bugarkama, koje su to obilato koristile. Iako je je u nastavku došlo do promene odnosa snaga na terenu, nije Srbija lako stigla do pobede. Nije sve bilo idealno, ali u ovoj fazi takmičenja to nije ni potrebno. Uspela je Srbija da dostigne željeni nivo igre potreban za pobedu i to je najvažnije. Bolje igre se tek očekuju od aktuelnih šampionki Evrope.

Srbija će naredni, treći meč na EP, odigrati sutra (ponedeljak, 26. avgust) protiv Francuske od 16.00 časova po našem vremenu, uz direktne prenose na RTS 1 i TV Arena Sport 1.

Seniorke Srbije će četvrti meč u A grupi odigrati u sredu, 28. avgusta protiv Grčke (16.00 časova po našem vremenu), a peti u četvrtak, 29. avgusta protiv Turske od 18.30 časova po našem vremenu.

Sve utakmice Srbije sa prvenstva Evrope direktno prenose RTS 1 i TV Arena Sport 1 (osim utakmice protiv Turske koja će biti emitovana na TV Arena Sport 2).

TV Arena Sport prenosi i ostale mečeve sa EP.