It seams that you haven't connected with your Twitter account
11 December, 2023
PočetnaRukometOBRADOVIĆ SKRATIO SPISAK ZA SP 2019.

OBRADOVIĆ SKRATIO SPISAK ZA SP 2019.

Selektor ženske reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović, objavio je skraćeni spisak igračica na koje računa na Svetskom prvenstvu, koje će se od 30. novembra do 15. decembra održati u Japanu. Za turnir u japanskom gradu Kumamotou, na kome će učestvovati 24 najbolje reprezentacije sveta, Obradović je izabrao 19 rukometašica koje će se okupiti u SC “Kovilovo” u nedelju (17.novembar), a već dva dana kasnije otputovati za Južnu Koreju, gde će od 22. do 25. novembra učestvovati na “Seul Kupu” u konkurenciji domaćina, Rusije i Mađarske. Reprezentacija Srbije nalazi se u grupi A na SP 2019 sa selekcijama Angole (30.11), Kube (2.12), Norveške (3.12), Holandije (5.12) i Slovenije (6.12).

Po tri najbolje reprezentacije iz svake grupe plasiraće se u glavnu fazu takmičenja (dve grupe po šest), a u olimpijske kvalifikacije izboriće plasman selekcije od drugog do sedmog mesta, uz mogućnost odstupanja ako se među njima nađu već selekcije koje su izborile svoje mesto u Tokiju na osnovu kontinentalnih takmičenja (Brazil, Angola, Francuska, Koreja i Japan kao domaćin).

–  Znali smo unapred da ćemo biti bez kapitena Katarine Krpež Šlezak. Drago mi je da je devojka u blagoslovenom stanju i da čeka bebu. Isto se desilo sa Tamarom Georgiev Radojević. Drago mi je i zbog nje, čestitao sam joj. Doći će ponovo u reprezentaciju. To su dve važne karike u reprezentaciji, ali šta da radimo, to je život, idemo dalje. Sanja Vujović se javila sekretaru Saveza i obavestila ga da joj je mnogo da odsustvuje zbog deteta. Ako znamo da postoje četiri vrste motiva, a da je najjači materinski, to je za mene normalna stvar. Na put će ići 18 igračica. Sačekaćemo i ovaj vikend, da ne pričamo unapred, da sve prođe kako treba, pa ćemo pričati. Imaćemo dva nekompletna treninga u Kovilovu, pakovanje, fotografisanje i krećemo za Koreju – prokomentarisao je selektor Obradović devojke na koje neće moći da računa na SP 2019.

Spisak – Leva krila: Tanja Radosavljević i Dijana Radojević. Pivoti: Dragana Cvijić i Slađana Pop-Lazić. Desna krila: Željka Nikolić i Ana Kojić. Bekovi: Jovana Stoiljković, Jovana Jovović, Andrea Lekić, Jelena Trifunović, Aleksandra Vukajlović, Kristina Liščević, Marija Obradović, Jelena Lavko, Anđela Janjušević i Dijana Števin.