OBRADOVIĆ SKRATIO SPISAK ZA SP 2019.

Last Updated: 15/11/2019Autor

Selektor ženske reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović, objavio je skraćeni spisak igračica na koje računa na Svetskom prvenstvu, koje će se od 30. novembra do 15. decembra održati u Japanu. Za turnir u japanskom gradu Kumamotou, na kome će učestvovati 24 najbolje reprezentacije sveta, Obradović je izabrao 19 rukometašica koje će se okupiti u SC „Kovilovo“ u nedelju (17.novembar), a već dva dana kasnije otputovati za Južnu Koreju, gde će od 22. do 25. novembra učestvovati na „Seul Kupu“ u konkurenciji domaćina, Rusije i Mađarske. Reprezentacija Srbije nalazi se u grupi A na SP 2019 sa selekcijama Angole (30.11), Kube (2.12), Norveške (3.12), Holandije (5.12) i Slovenije (6.12).

Po tri najbolje reprezentacije iz svake grupe plasiraće se u glavnu fazu takmičenja (dve grupe po šest), a u olimpijske kvalifikacije izboriće plasman selekcije od drugog do sedmog mesta, uz mogućnost odstupanja ako se među njima nađu već selekcije koje su izborile svoje mesto u Tokiju na osnovu kontinentalnih takmičenja (Brazil, Angola, Francuska, Koreja i Japan kao domaćin).

–  Znali smo unapred da ćemo biti bez kapitena Katarine Krpež Šlezak. Drago mi je da je devojka u blagoslovenom stanju i da čeka bebu. Isto se desilo sa Tamarom Georgiev Radojević. Drago mi je i zbog nje, čestitao sam joj. Doći će ponovo u reprezentaciju. To su dve važne karike u reprezentaciji, ali šta da radimo, to je život, idemo dalje. Sanja Vujović se javila sekretaru Saveza i obavestila ga da joj je mnogo da odsustvuje zbog deteta. Ako znamo da postoje četiri vrste motiva, a da je najjači materinski, to je za mene normalna stvar. Na put će ići 18 igračica. Sačekaćemo i ovaj vikend, da ne pričamo unapred, da sve prođe kako treba, pa ćemo pričati. Imaćemo dva nekompletna treninga u Kovilovu, pakovanje, fotografisanje i krećemo za Koreju – prokomentarisao je selektor Obradović devojke na koje neće moći da računa na SP 2019.

Spisak – Leva krila: Tanja Radosavljević i Dijana Radojević. Pivoti: Dragana Cvijić i Slađana Pop-Lazić. Desna krila: Željka Nikolić i Ana Kojić. Bekovi: Jovana Stoiljković, Jovana Jovović, Andrea Lekić, Jelena Trifunović, Aleksandra Vukajlović, Kristina Liščević, Marija Obradović, Jelena Lavko, Anđela Janjušević i Dijana Števin.