OBRADOVIĆ OBJAVIO SASTAV ZA START KVALIFIKACIJA ZA EP 2020

Last Updated: 12/09/2019Autor

Selektor ženske reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović, objavio je spisak igračica na koje računa u duelima sa selekcijama Švajcarske (25. septembar, 18 časova – Kraljevo) i Slovačke (29.septembar – 17 časova) na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Na spisku Obradovića je 20 imena – Golmani: Jovana Risović, Kristina Graovac, Katarina Tomašević; Leva krila: Sanja Radosavljević, Timea Milošević, Dijana Radojević; Pivoti: Dragana Cvijić, Slađana Pop – Lazić, Jovana Milojević; Desna krila: Željka Nikolić, Ana Kojić; Bekovi: Jovana Stoiljković, Marija Obradović, Sanja Vujović, Jelena Trifunović, Tamara Radojević, Kristina Liščević, Jelena Lavko, Anđela Janjušević, Dijana Števin.

U grupi se nalazi još selekcija Rusije. Dve najbolje selekcije iz svake grupe izboriće plasman na takmičenje koje će biti održano u Danskoj i Norveškoj od 4. do 20. decembra 2020. godine sa finalnim vikendom u Oslu. Okupljanje je zakazano za nedelju, 22. septembar u Beogradu u popodnevnim časovima kada će se krenuti put Kraljeva.

– Kao i do sada, uvek sam želeo da devojke budu zdrave i sposobne za reprezentativne obaveze. Još se nismo kompletirali od kada sam selektora. To mi je najveća želja, a sve ostalo će doći na svoje mesto. Ne volim formulaciju uloge favorita. Imamo ozbiljan kvalitet. Nikoga nećemo da potcenjujemo, svi igraju, svi treniraju, niko se ne predaje pre vremena. Svakog protivnika poštujemo i cenimo, nismo pretpotentni. Tako smo se ponašali i do sada. Cilj je uzeti četiri boda iz ove dve utakmice. Čeka nas ozbiljan protivnik u martu, to je reprezentacija Rusije, zato moramo da računamo na ove bodove na startu – rekao je selektor Obradović i prokomentarisao izostanak iskusne Andree Lekić:

– Nemam poseban komentar, niko me nije pitao zašto je nema pre utakmice sa Poljskom, ni pre EHF nedelje u Španiji. Medicinsko osoblje nije dobilo ništa, ni usmeno, ni pismeno, o njenoj povredi, ako je bila povređena. Spisak je napravljen objektivno, odgovorno. Odgovaram za spisak. Zašto nema Andree? Isto pitanje može da se postavi kada je reč o bilo kojoj drugoj igračici – zaključio je Obradović.