NOVI SAD DOMAĆIN OTVARANJA IGARA ZA 2019.

Last Updated: 05/05/2019AutorTags:

Odbrojavanje je počelo. Tačno još deset dana ostalo je do početka svečanog otvaranja Sportskih igara mladih za čitav region. Satnice su poznate, pa će od 10.00 časova u centru Novog Sada, na Trgu slobode, uslediti spektakl. Evropska prestonica mladih Evrope za 2019. dočekaće goste iz regiona. Skup zajedničkom saradnjom organizuju Grad Novi Sad i Sportske igre mladih Srbije, a ovo će biti treći put da se regionalno otvaranje dešava u našoj zemlji.

Po završetku programa, slede završni finalni turniri za Novi Sad u devet sportova, po terenima grada i biće stvarno uživanje gledati nekoliko hiljada mališana, koji će se besplatno družiti i takmičiti u sportovima koje vole. Pobednici će obezbediti plasman na Državno finale, koje je na programu u drugoj polovini jula u Beogradu. Takođe imaćemo i Državno finale Dunav Sportskih igara mladih u atletici, staza od 60 metara. Pa ćemo po završetku ovog turnira, podeliti medalje a pobednici će steći pravo direktnog plasmana u Split, gde će se u avgustu održati veliko Međunarodno finale Igara.

I to nije sve, jer će po završetku takmičenja uslediti koncert. Grad Novi Sad i Dunav osiguranje Sportske igre mladih pokloniće građanima koncert grupe Frajle, koji će početi na Trgu slobode, od 21.00 časova.

– Pripremili smo mnogo iznenađenja za male i velike SIMovce i pozivamo vas sve da budete deo najlepše sportske priče. Ujedno Karavan radosti i prijateljstva u Novom Sadu startovaće na svom putu, koji će obuhvatiti 25 gradova Srbije, u kojima će se održati finalna takmičenja, posle kojih će pobednici iz svih gradova obezbediti plasman na Državno finale u Beogradu. A čak na preko 120 terena širom Srbije održaćemo turnire Coca-Cola Cup u fudbalu. Tu smo za decu Srbije i učinićemo sve da se ona osećaju lepo, upoznaju nove drugare, takmiče i druže – istakla je Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije.

Posle Novo Sada, SIM sportski dani biće održani sledećim redom: Opovo (16. maj), Petrovac na Mlavi (17. maj), Kikinda (20. maj), Zrenjanin (21. maj), Sombor (22. maj), Valjevo (23. maj), Pančevo (24. maj), Omoljica (25. maj), Banatsko Novo Selo (26. maj), Zaječar (27. maj), Niš (28. maj), Surdulica (29. maj), Sremska Mitrovica (31. maj), Irig (1. jun), Beograd (3. jun), Požarevac (4. jun), Čačak (6. jun), Kraljevo (7. jun), Kuršumlija (8. jun), Sokobanja (10. jun), Novi Pazar (11. jun), Priboj (12. jun), Čajetina (13. jun) i Kragujevac (15. jun).

Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS i Podravki Srbije.