NIŠLIJA NIKOLA LAZAREVIĆ NOVI ŠAMPION „OMLADINSKE ZLATNE RUKAVICE“

Last Updated: 08/12/2019Autor

Završena je „Omladinska zlatna rukavica“ koja je protekle nedelje održana u Leskovcu i u kojoj su učešće uzeli najbolji mladi bokseri iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Severne Makedonije i Crne Gore. Novi šampion međunarodnog takmičenja u omladinskom boksu koje je održano u SRC „Dubočica“ je Nišlija Nikola Lazarević član BK Naissus koji se takmičio u kategoriji do 64 kilograma. Lazareviću, koji je u finalu savladao predstavnika BiH Adi Falana 3:0, popularnu „Zlatnu rukavicu“ uručio je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Za najboljeg tehničara proglašen je domaći predstavnik Omer Ametović (kategorija do 52 kg), najbolji strani takmičar je Petar Liješević (do 81kg) iz Crne gore, dok najborbeniji par čine Aleksandar Šerifović (Srbija) – Miloš Krasnići (Crna Gora). Prvi put takmičenje u olimpijskom boksu održavalo se u Leskovcu u organizaciji svih klubova, grada Leskovca i Bokserskog saveza Srbije. Ljubilteji plemenite veštine su uživali u veoma kvalitetnim borbama mladih snaga ex Yu zemalja, u svim kategorijama.

Samo finale pružilo je istinski užitak za sve poklonike ovog sporta koji su se našli u hali „Dubočica“ i ispunili je do poslednjeg mesta. Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin istakao je da je pun pogodak organizacija ovog međunarodnog turnira u Leskovcu.

„Sportsko rekreacioni centar Dubočica ispunjen dubke publikom, ljubiteljima plemenite veštine je slika koja uliva snagu, koja govori da smo na pravom putu i da nije slučajno što smo u Leskovcu, gradu sa bogatom bokserkom istorijom i publikom koja voli sport i sportska dešavanja održali ovaj prestižni turnir za omladince. Bokserski savez i grad Leskovac pokrenuli školu boksa koja je besplatna u sva četiri postojeća kluba u ovom gadu: Jugboksing, Bokserski klub Hisar, Bokserski klub Dubočica i Bokserski klub Đurović. Ovakvi turnir su od velikog značaja za decu koja vole borilačke sportove i u budućnosti ćemo nastaviti sa organizacijom istih, pružati šansu mladim snagama boksa da pokažu svoj umeće, hrabrost i kakater u ringu. Leskovac je bio sjajan domaćin, zahvaljujemo se svima koji su bili deo organizacije, na sjajnom gostoprimstvu i vidimo se uskoro“ – zaključio je Borovčanin.

Uvodna borba – kadeti

57 kg Nikola Radovanović (SRB) – Ali Šljivo (BiH) pobeda Šljive

Glavne borbe

52 kg Omer Ametović (SRB) – Adrijan Džemali (MKD) 3:0

56 kg Semiz Aličić (SRB) – Lazar Arsić (SRB) 2:1

60 kg Lazar Pantić (SRB) – Fahrudin Batkić (BiH) 3:0

64 kg Nikola Lazarević – Adi Falan (BiH) 3:0

69 kg Strahinja Karabegović – Gal Šepić (SLO) 3:0

75 kg Aleksandar  Šerifović (SRB) – Miloš Krasnići (MNE) 0:3

81 kg Petar Liješević (MNE) – Dimitar Ognenovski (MKD) prekid u 2. Rundi pobeda Liješevića

91 Alen Mašović (SRB) – Amer Škrijelj (BiH) 1:2

+91 kg Damir Efendić (BiH) – Saša Nikolić (SRB) 2:1