NAŠE DAME BEZ RESPEKTA PREMA DOMAĆINU

Last Updated: 12/12/2019Autor

Drugi dan Prvenstva Balkana u boksu, koje se od 10. do 14. decembra održava u turskom letovalištu Antalija, bio je i te kako plodan za srpsku reprezentaciju. Dve od tri naše dame koje su ušle u ring montiran u luksuznom hotelu “Roks Rojal” u Kemeru, demolirale su svoje rivalke, i to iz zemlje domaćina takmičenja – Turske! Prvo je Nina Radovanović u muva kategoriji (do 51 kg) sa ubedljivih 5:0 tukla Ajensur Topal, a onda je i Aleksandra Rapaić u srednjoj kategoriji na poene slavila proti Gulizar Kare. Obe naše takmičarke u finalu će na megdan Bugarkama. Nina protiv Zlatislave Čukanove, a Saška će rukavice ukrstiti sa Melis Junuzovom.

– Veoma mi je drago što sam pobedila u polufinalu, pružila sam maksimalan napor, bilo je izuzetno teško. Pogotovo u momentima klinča, Turkinja me je držala i nisam mogla da se oslobodim lako, trošila sam mnogo energije. Zadovoljna sam, ali se nadam da ću dosta bolje da boksujem u finalu i da ću u Srbiju poneti zlato – rekla je mlada Saška.

Iskusnija koleginica iz reprezentacije, Nina Radovanović, spremna je za novi izazov, ali i za ono što sledi posle Balkanijade.

– Dobar meč sam imala, ali može to još bolje. Bugarka je znatno teži protivnik, ali sam i ja spremna. Volela bih da pobedim, naravno, ali moj glavni cilj je da sa kvalifikacionog turnira početkom naredne godine u Londonu izborim olimpijsku vizu za Tokio 2020. Time bih postala prva srpkinja na Igrama u istoriji – u dahu će borbena Nina.

U finalu, direktno, našla se i Milena Matović u kategoriji do 75 kg, a njoj će protivnik biti domaća takmičarka Senur Demir.

Jedina Srpkinja koja je danas poražena je Jelena Zekić u bantam kategoriji (do 54 kg). U polufinalu šampionata Balkana izgubila je ubedljivo sa 5:0 od Turkinje Tugčenaz Surmenelijeve.

 

Muškarci na 50 odsto

Nakon lošeg rezultata prvog dana kvalifikacija u muškoj konkurenciji, danas smo u Antaliji imali polovičan učinak. Aleksandar Jovanović (muva kategorija, do 52 kg) je izgubio prekidom u drugoj rundi od Rumuna gabrijela Šiopua, ali je utisak popravio Marko Cvetković u lakoj kategoriji (do 63 kg). Srbinu je meč zbog povrede (pukla arkada) predao takmičar iz Bosne i Hercegovine, Nikola Ivković.