NAJPOPULARNIJI PARAOLIMPIJSKI SPORT U UTORAK PRED BEOGRAĐANIMA

Last Updated: 23/10/2017Autor

SPORT I REKREACIJA OSOBA SA INVALIDITETOM

Sportski centar „Olimp – Zvezdara“ u utorak će, 24.oktobra o.g. biti domaćin našim sugrađanima sa invaliditetom koji će se nadmetati za titulu šampiona Glavnog Grada u boćanju za 2017.g. Prvenstvo počinje u 10,00 sati i okupiće oko 150 učesnika, oba pola i svih uzrasta i vidova invaliditeta a takmičenje se odvija po kategorijama i uzrastu gde će po tri prvoplasirane ekipe biti nagrađene medaljama a najbolji biti u prilici da predstavljaju svoj Grad i na prvenstvu Srbije.

Inače, boćanje je započelo kao sport osoba sa cerebralnom i dečjom paralizom, najpogodniji upravo za ovu populaciju ali je vrlo brzo prihvaćen kod svih i prilagođen njihovim mogućnostima pa je danas to na svetu najpopularnija i najmasovnija paraolimpijska disciplina izuzetno omiljena i sve prisutnija i popularnije i u našoj sredini. Tako će u utorak, na prvenstvu, biti prisutni učesnici iz svih delova Grada:  učenici škola, korisnici usluga ustanova za decu i socijalne i zdravstvene zaštite, članovi sportskih udruženja i organizacija osoba sa invaliditetom i drugi,  a prostor ne bi bio dovoljan da primi sve zainteresovane tako da će iz svake sredine samo po jedna ekipa po kategoriji moći da uzme učešće na ovoj inače najmasovnijoj sportskoj smotri kod nas.

Organizatori ovog skupa su   Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda i Društvo za sport i rekreaciju invalida opštine Zvezdara, a održava se u saradnji sa UNICEF –om uz finasijsku podršku NCR fondacije, a uz razumevanje i podršku Grada Beograda, Sekretarijata za sport i omladinu i socijalnu zaštitu.