MLADI VATERPOLISTI SVETSKI VICEŠAMPIONI

Last Updated: 20/12/2019AutorTags: ,

Srpski juniori su poraženi u finalu Svetskog prvenstva od Grčke koja je tako objedinila titule pošto su prošle godine bili najbolji na Evropskom prvenstvu. Naša reprezentacija, u kojoj je jedino kapiten Vučinić 1999. godište dok su ostali mladji, je pružila snažan otpor i čini se da je samo neiskustvo učinilo da rezultat bude bolji. Pobeda Grčke je zaslužena. U prvoj četvrtini je Srbija do samog finiša odolevala kada je protivnik prvo iz peterca a zatim iz daljine postigao dva gola. U drugoj četvrtini Srbija je imala problem sa napadom, posebno sa igračem više.  Grci su poveli 3:0 da bi konačno Radović sa igrače, više postigao prvi gol za naš tim.

Treći deo je protekao bez golova ali je bio vidljiv problem realizacije sa igračem više. Početkom poslednjeg dela Srbija je smanjila ali već u sledećem napadu prelepa parabola Kiuvetosa a zatim i odlična reakcija na dva metra Nikolaidisa. bilo je 5:2 za Grčku na polovini četvrte četvrtine. Srbija se nije predavala,Stanojević i Branković su vratili neizvesnost , bilo je 4:5. Tada su Grci iskoristili igrača više i 2,15 do kraja postavili konačan rezultat. Srebro je veliki uspeh za ovu generaciiju Srbiju, to je prva medalja za mladje kategorije od 2017. i bronze u Beogradu.

SRBIJA: Gavrilović, Branković 1, Barać, Nešić, Stanojević 1, Mitrović, Vučinić, Cvetković 1, Martinović, Šulc, Pljevančić, Radović 1, Mišović. Savezni trener: Uroš Stevanović.

GRČKA: Dalmaras, Kalogeropulos,  Alafrakis 2, Kiuvetos 2, Nikolaidis 1, Papnastasiju, Kakaris 1, Rompopulos, Papageorgiu, Diplaros, Halivopulos, Gonotakis, Mitrakis. Savezni trener: Lorantos.

 

Vučinić u idealnoj postavi

U najboljoj postavi prvenstva našlo se mesto i za sprskog kapitena Đorđa Vučinića. Tu su još:Mitrakis, Kuvetis, Papanastasiju (Grčka), Inaba (Japan), Novara (Italija) i Sanahuja (Španija). Najbolji igrač prvenstva je Inaba a najbolji golman Mitrakis.