MILOVAC I GLIGORIĆ IZBORILI JOŠ DVA FINALA ZA SRBIJU

Last Updated: 13/12/2019Autor

Finale Prvenstva Balkana u boksu na program je sutra (subota) u turskom letovalištu Kemer u Antaliji, a na ringu montiranom u luksuznom hotelu “Roks Rojal” gledaćemo i petoro Srba. Mileni Matović, Aleksandri Rapaić i Nini Radovanović u finalu su se pridružili i Saša Milovac i Veljko Gligorić.

Prvi je finale Balkana u muškoj konkurenciji za našu zemlju izborio Veljko u bantam kategoriji (do 57 kg). Razbio je arkadu Slovencu Tadeju Cernogi i naterao ga na prekid meča.

– Meč nije trajao dugo zbog arkade koja je pukla rivalu nakon udarca. Do tog momenta sam bio bolji u ringu i nametnuo ritam prema planu koji smo napravili. Smatram da bih svakako pobedio i da nije bilo prekida. Turčin Hakan Dogan je protivnik u finalu, odličan bokser koji ima medalju sa Svetskog prvenstva. Domaći teren je njegova prednost, ali niko nije nepobediv. Zahvaljujući Bokeserskom savezu Srbije imamo odlične uslove ovde u Turskoj, a i dobro smo se spremili, tako da – idem na zlato – kazao je Gligorić.

Posle njega u ring je ušao Milovac. Saša i Rumun Aradoe Andrej boksovali su u poluteškoj kategoriji (do 81 kg). Narodski rečeno, lemali su se od prvog do poslednjeg sekunda. Predsednik našeg saveza Nenad Borovčanin i njegove kolege iz Turske i ostalih balkanskih zemalja složili su se da je upravo taj meč najbolji u dosadašnjem delu šampionata, a sam Saša bio je presrećan zbog osigurane još jedne medalje za Srbiju.

– Meč je bio odličan što sam i očekivao jer je protivnik prvak Evrope do 22 godine. Znao sam da će biti jak tempo i da neću smeti da se povučem ni korak nazad. To sam i činio, svom silom napred i uspeo sam da pobedim. Srećan sam jer sam pre dolaska u Antaliju imao peh, razboleo sam se i nisam učestvovao na Zlatnoj rukavici. To je negativno uticalo na moju kondiciju, a i nedostatak jakih mečeva je nešto što nije dobro. Ipak, uspeo sam da porazim vrlo jakog protivnika. Srećan sam zbog finala koje smo Veljko i ja izborili za Srbiju u veoma jakoj konkurenciji na Prvenstvu Balkana. U finalu mi je rival Hrvat Luka Plantić, ali daću sve od sebe da postanem šampion Balkana – izjavio je Milovac.

 

Babić i Cvetanović stali u polufinalu!

Za razliku od Milovca i Gligorića, preostala dva naša boksera koja su ušla u ring u polufinalu Prvenstva Balkana – zaustavljena su. Marko Cvetanović je na poene sa 5:0 u lakoj kategoriji (do 63 kg) poražen od Turčina Haneredemira, a Vladana Babića je u superteškoj (preko 91 kg) savladao Hrvat Luka Pratljačić.