METALAC NA TRONU

Last Updated: 11/05/2019Autor

Pune hale, jaka konkurencija, tradicija, ponos, želja za trijumfom, regularnost na visokom nivou, jaka gledanost, bitke koje su iznedrile nove heroje i one koje su potvrdile aktuelne, sve ovo je obeležilo veliku boks scenu Srbije u ligaškom takmičenju koje smo imali priliku da ispratimo u proteklih sedam meseci. Naslov šampiona Bokserske Lige Srbije 2018/19 poneo je tim „Metalca“ iz Valjeva u foto finišu sa komšijama iz Loznice.

Ligaško boks takmičenje Srbiji startovalo je 18. oktobra 2018. u Valjevu kada su se sudarile upravo ekipe domaćeg Metalca i tradicionalnog ljutog rivala iz Loznice. Dugo je taj meč bio prednost Valjevcima, sve do derbija u SC Lagator kada je BK Loznica kao domaćim savladala komšije i došla do izjednačenja na vrhu tabele. Iako su mnogi videli da će kraj obeležiti majstorica, ipak mečevi 10. i ujedno poslednjeg kola iznedrili su drugačiju fabulu i titulu za ovu povratničku sezonu uputili na adresu „Metalca“.

Bokserska liga je dugo očekivano takmičenje za sve ljubitelje plemenite veštine, ali i svih onih koji vole sportske spektakle i koje se ponovo ustoličilo pod našim nebeskim svodom nakon 15 godina pauze. BLS 2018/2019 okupila je šest klubova (BK „Radnički“ – Beograd, BK „Radnički“ – Kragujevac, BK „Naissus“ – Niš, BK „Vojvodina“ – Novi Sad, BK „Loznica“, BK „Metalac“ – Valjevo) koji su sjedinili najbolje boksere Srbije u osam težinskih kategorija. Ljubitelji plemenite veštine imali su priliku da uživaju u vrhunskim borbama uživo, ali i putem malih TV ekrana u direktnim prenosima koje je emitovala TV Arena,  svaki derbi svih deset kola koliko je bilo planirano za dvokružni sistem lige.

U sam finiš Lige, 10. kolo, ušlo se sa istim brojem pobeda i poraza nosioca vrha tabele – BK „Loznica“ i BK „Metalac“ koji su suvereno vladali ringovima širom Srbije tokom poslednjih sedam meseci. „Loznica“ je išla na megdan „Radničkom“ iz Kragujevca, dok je u isto vreme „Metalac“ bio bitku u Nišu protiv „Naissusa“.

Lozničani su sudar sa Kragujevčanima završili remijem 8:8, dok su Valjevci ostavili domaćina iz Niša sa nulom (16:0) što je automatski značilo da čelo tabele ostaje u rukama „Metalca“, a time i trofej šampiona. Šampionski pehar ekipi BK „metalac“ Valjevo biće uručen na finalu Prvenstva države 25. maja u Prokuplju.

“Boksersku Ligu Srbije, dugo očekivana, opravdala je naša očekivanja kada smo krenuli u ovaj novi je projekat BSS, sa ciljevima da bokseri stiču neophodno iskustvo, zarađuju novac, a boks podigne nivo popularnosti u Srbiji i regionu. Klubovi sa velikom tradicijom pobeđivanja, potvrđeni asovi kako oni koji se i dalje bore u ringu, tako i oni koji ih vode, njhovi timovi satkani od bivših velikih šampiona, deset derbi susreta emitovanih u direktnom tv prenosu na TV Arena, sjajna scenografija, rasveta i ostali scenski efekti neophodni za spektakl, neizvesnost do samog kraja po poitganu šampiona, sve ovo je obeležilo Ligu 2018/19 i postavilo pred nas nove  zadatke. Već sada krećemo u pripremu naredne sezone za koju verujemo da će biti još jača i uspešnija od ove koja je bila sveža krv našeg boksa, pokretač jedne davno zaleđene turbine. Sve čestitke BK „Metalac“, kao i svim klubovima koji su u ovoj sezoni vredno radili na tome da se boks vrati starim stazama slave, interesovanja, života“ – rekao je direktor Bokserske Lige Srbije Nikola Milinković.