MEĐUNARODNI SNUKER TURNIR U VRNJAČKOJ BANJI

Last Updated: 15/11/2019Autor

Snuker je u Srbiji sport koji počinje sve ozbiljnije da se prati, pa je zbog toga Snuker savez Srbije odlučio da u cilju popularizacije tog sporta, u Vrančkoj Banji od 21. do 23. novembra organizuje u hotelu “Fontana“, turnir „Serbian international snooker masters“. Savez ovaj turnir organizuje u saradnji sa kompanijom Energotehnika – Južna Bačka“ i hotelom “Fontana“. Savez je osnovan 2016, a snuker se organizovano u Srbiji igra od 2012. i u početku je igran pod okriljem Snuker asocijacije Srbije koja je bila deo Bilijar saveza. Danas u Srbiji ima 10 klubova,  računajući sve kateorije oko 80 igrač. Predsednik Snuker Saveza Srbije Vladimir Kolaković istakao je zahvalnost kompaniji “Energotehnika – Južna Bačka“ na pomoći u organizaciji turnira, ali i naglasio da je spisak učesnika veoma kvalitetan, bez obzira da li je reč o domaćim ili stranim takmičarima.

– Zahvaljujući razumevanju kompanije “Energotehnika“, Snuker savez Srbije organizuje jedan veoma kvalitetan turnir. Na turniru će učestvoati 33 igrača od kojih je 10 profesionalaca, sadašnjih i bivših. Drugu trećinu čine njbolji igrači iz Srbije i regiona, a u trećoj su najbolji amateri i najperspektiviniji igrači po načoj oceni iz cele Evrope. Turnir će se igrati tri dana i organizovan je u osam grupa po četiri igrača, a u jednoj će biti dodat još jedan naš junior. Drugi dan se igra završetak grupne faze i eliminacije, dok je za treć dan planirano polufinale i finale. Od poznatih imena koja će doći tu su Džejmi Klark, Aleks Borg, Henri Čendler, Toni Drago, Rodžer Lejton koji je ujedno trener srpskog nacionalnog tima – rekao je Kolaković. – Od naših igrača učetvovaće Marko Stoiljković četvorsotruki državni prvak, Saša Stojanović koji je trostruki državni prvak, Jovan Todorović koji ima 15 godina i trenutno je juniorski prvak, a ove godine će verovatno biti i seniorski. Imaćemo dva bivša šampiona, igrača koji je četvrti na rangl listi i dva perspektivna juniora.

Dragoljub Zbiljić naglasio je da je ta kompanije u mnogo čumu bila prva na ovim prostorima, pa je zbog toga odlučila i da pomogne organizaciju ovako kvalitetnog međunarodnog turnira.

Možda Vam se svidi