It seams that you haven't connected with your Twitter account
1 October, 2022
PočetnaParatekvondoMARIJA BRONZANA, NIKOLA KORAK DO MEDALJE NA “ČUNČEON OPENU 2019“

MARIJA BRONZANA, NIKOLA KORAK DO MEDALJE NA “ČUNČEON OPENU 2019“

Marija Mičev okitila se bronzanim odličjem u konkurenciji K44 (do 58kg), dok je Nikola Spajić u konkurenciji K44 (do 75kg) bio na korak od medalje, ostvarivši plasman na peto mesto na međunarodnom paratekvondo prvenstvu “Čunčeon open 2019“.

Na putu za Paraolimpijske igre u Tokiju, jedna od stanica je i Južna Koreja, a prvotimci TK Lola i TK Kobra, članovi Tekvondo asocijacije Srbije i Beogradske tekvondo asocijacije, naše nade za 2020, osvojili su vredne bodove. .

– Marija je osvojila bronzanu medalju, a važno je istaći da su borbe radili po pravilima koji važe u tekvondo sportu, u smislu da je prvi put jačina udarca na elektronskom oklopu bila podešena na 25. Treba imati u vidu da se jačina koja se ocenjuje kod paratekvondista, kreće od 15 do 18. Izuzetno smo srećni što smo u postojbini tekvondo sporta uspeli da osvojimo vredne bodove. Sledeća stanica je takmičenje u Jordanu – istakla je Violeta Ićitović, trener paratekvondo reprezentacije TAS.

Nikola Spajić u Koreji, na žalost, stigao je na korak do odličja.

– Generalno, Koreja i Jordan su izuzetno jaki turniri. Nikolina kategorija je najbrojnija i najjača. Izgubio je od Koreanca koji je bio prvi. Imali smo nesreću da smo došli u 12 sati noću zbog kašnjenja aviona, a meč je radio već u 10 sati ujutru. Cilj je da Nikola radi sa najboljima i stekne iskustvo. Posle Koreje očekuje nas takmičenje u Jordanu, pa Milano, a zatim i evropske kvalifikacije -rekao je Bojan Todorović, trener Nikola Spajića.

Violeta Ićitović istakla je da je Nikola odlično radio ovo takmičenje i da je zato ostala žal za medaljom.

– Nikola je dobro radio, iako nije osvojio medalju. Prošao je prvo kolo. Njega, takođe, čeka Jordan, pa se nadam da će tamo uspeti da dođe do medalje.