MARIJA BRONZANA, NIKOLA KORAK DO MEDALJE NA „ČUNČEON OPENU 2019“

Last Updated: 06/07/2019AutorTags:

Marija Mičev okitila se bronzanim odličjem u konkurenciji K44 (do 58kg), dok je Nikola Spajić u konkurenciji K44 (do 75kg) bio na korak od medalje, ostvarivši plasman na peto mesto na međunarodnom paratekvondo prvenstvu „Čunčeon open 2019“.

Na putu za Paraolimpijske igre u Tokiju, jedna od stanica je i Južna Koreja, a prvotimci TK Lola i TK Kobra, članovi Tekvondo asocijacije Srbije i Beogradske tekvondo asocijacije, naše nade za 2020, osvojili su vredne bodove. .

– Marija je osvojila bronzanu medalju, a važno je istaći da su borbe radili po pravilima koji važe u tekvondo sportu, u smislu da je prvi put jačina udarca na elektronskom oklopu bila podešena na 25. Treba imati u vidu da se jačina koja se ocenjuje kod paratekvondista, kreće od 15 do 18. Izuzetno smo srećni što smo u postojbini tekvondo sporta uspeli da osvojimo vredne bodove. Sledeća stanica je takmičenje u Jordanu – istakla je Violeta Ićitović, trener paratekvondo reprezentacije TAS.

Nikola Spajić u Koreji, na žalost, stigao je na korak do odličja.

– Generalno, Koreja i Jordan su izuzetno jaki turniri. Nikolina kategorija je najbrojnija i najjača. Izgubio je od Koreanca koji je bio prvi. Imali smo nesreću da smo došli u 12 sati noću zbog kašnjenja aviona, a meč je radio već u 10 sati ujutru. Cilj je da Nikola radi sa najboljima i stekne iskustvo. Posle Koreje očekuje nas takmičenje u Jordanu, pa Milano, a zatim i evropske kvalifikacije -rekao je Bojan Todorović, trener Nikola Spajića.

Violeta Ićitović istakla je da je Nikola odlično radio ovo takmičenje i da je zato ostala žal za medaljom.

– Nikola je dobro radio, iako nije osvojio medalju. Prošao je prvo kolo. Njega, takođe, čeka Jordan, pa se nadam da će tamo uspeti da dođe do medalje.

Možda Vam se svidi