MAJDOV, ARSOVIĆ, STOJADINOV I ĆIRKOVIĆ NAJBOLJI SPORTISTI BEOGRADA U 2020.

Last Updated: 12/02/2021AutorTags: , ,

Zbog epidemiološke situacije, dodelu godišnjih priznanja Sportski savez Beograda održao je u svojim prostorijama u skladu sa epidemiološkim merama koje su propisane od strane nadležnih državnih organa.

Predsednik Sportskog saveza Beograda Dragan Tomašević sumirao je događaje u 2020. godini i izjavio sledeće:

“Uprkos velikim izazovima i problemima koje je izazvala epidemija korona virusa, ova godina je bila veoma uspešna za Sportski savez Beograda. Srpski sport, a posebno sport u Beogradu je opstao. Nije bilo lako, ali uspeli smo da prevaziđemo sve to. Ovu godinu završavamo dodelom prestižnih priznanja i želimo da ovoj manifestaciji i nagradama damo još veću vrednost u godinama koje su pred nama. Organizacija na čijem sam čelu je postigla zavidne rezultate, pre svega na polju realizacije svojih redovnih aktivnosti, ali i kapitalnog dela, monografije beogradskog sporta. Nakon početka promocije monografije, reakcija sportske javnosti bila je i više nego pozitivna, na šta smo veoma ponosni. Sport je, ne samo srpski nego i beogradski brend. U ovom gradu je stvarano mnogo šampiona, održan je veliki broj svetskih i evropskih takmičenja, a nadamo se da će godine koje dolaze biti još srećnije i uspešnije za sport u Beogradu.”

Najupečatljiviji utisak u ovoj godini ostavili su Nemanja Majdov (džudo, olimpijski sport), Andrea Arsović (streljaštvo, olimpijski sport), Andrea Stojadinov (džudo, olimpijski sport) i Željko Ćirković (košarka u kolicima, sport osoba sa invaliditetom), koji su po izboru SSAB najbolji sportisti Beograda u ovoj godini.

Andrea Arsović

Andrea Stojadinov

Željko Ćirković

Sportskom savezu Grocke dodeljena je plaketa za najbolji teritorijalni savez, Rvački savez Beograda proglašen je za najbolji gradski granski savez, a Sportsko društvo Radnički za najbolju sportski organizaciju u 2020. godini. Nagrada za životno delo pripala je Danetu Korici, sportski stručnjak godine je Ljubiša Majdov, a sportski funkcioner Ivan Đorđević. Šefu deska Srpskog telegrafa Draženu Ostojiću pripalo je priznanje za najboljeg sportskog novinara godine.

Živka Komlenac – Đorđević, generalni sekretar Sportskog saveza Grocke

Stanko Bogdan, generalni sekretar Rvačkog saveza Beograda

Stanka Pejović, generalni sekretar Sportskog društva Radnički

Dane Korica

Ivan Đorđević

Dražen Ostojić

Nagrade laureatima uručio je predsednik Sportskog saveza Beograda Dragan Tomašević.