LOŠ START RUKOMETAŠA NA EP

Last Updated: 10/01/2020Autor

Reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Belorusije 30:35 (15:16) u prvom kolu na Evropskom prvenstvu u Gracu. Početak drugog poluvremena obećavao je da bi „Orlovi“ mogli da se upuste u borbu za bodove (18:18, 33.), ali je ubrzo serija Belorusa donela veliki minus koji izabranici Nenada Peruničića nisu mogli da stignu. Belorusi su bili ubedljivi u napadu, a u odbrani podržani od strane sjajnog Vjačeslava Saldatenke (tri sedmerca + 1 Matcieviča). Posle 45 minuta na semaforu je stajalo 25:20., a osam minuta pre kraja i 30:23, kada je srpska klupa zatražila minut odmora.

Igrači i selektor Nenad Peruničić nakon meča bili su kritični i istakli da Srbija nije bila na nivou na kom bi trebaloi da je zasluženo izgubila. Nenad Peruničić:

“Nedostaju reči za ovakav poraz, ali više boli način na koji smo izgubili nego ovih pet razlike.Verovao sam da smo dobro pripremljeni za protivnika koji je kompletan u svakom smislu, onda smo u samoj utakmici, pogotovo u drugom poluvremenu odstuili u mnogo stvari o kojima smo govorili. Pre svega da budemo stabilni. Na čemu smo potencirali za ovih godinu dana, a to je odbrana na kojoj smo najviše radili, a zajedno sa prijateljskim utakmicama sa Francuskom i Norveškom smo primili 111 godlova”.

Peruničić je dodao:

“Odbrana je stvar želje, samopouzdanja i karaktera, stabilnosti koja treba napadu da pruži bolju energiju. Odigrali smo kukavički, nismo bili tim, nismo verovali u povratak, nismo pokazali stav šta mi zaista želimo, tako da jedan ovakav protivnik sa ovakvim trenerom je rutinski završio utakmicu. Preuzimam odgovornost, očigledno nisam dobro spremio ekipu, pre svega psihički”

Kako ćete spremiti ekipu za naedni meč?

“Ekipa je ogledalo trenera, ja ne odstupam od odgovornosti. Možeš da imaš loš dan, da vrhunski golman ne odbrani ništa, ali srce i karakter ti ne može niko oduzeti. Mi smo bili kukavice, i ja i  igrači. Nismo imali raspoloženog igrača, nismo mogli da igramo nikako i pariramo”.

Stefan Vujić:

“Nismo toliko loše otvorili utakmicu kako inače umemo, ali ni ovo što smo odigrali nije dovoljno. Odigrali smo solidno prvo poluvreme, iako nismo pomogli golmanima, imali su čiste izgrađene šuteve, sa distance i poludistance, nisu videli odakle stiže šut. U napadu dali smo dosta golova, ali imali smo tu crnu rupu, nekonkretnost i strah pojedinih igrača. Jedva čekamo sledeću utakmicu”.

Šta ćete uraditi po tom pitanju?

“Mentalna snaga je sve, videćemo koliko brzo ćemo se spremiti i preboleti. Na nama je sve, ne može selektor da uđe u teren, mada bi voleo da nam nalupa šamare”.

Vanja Ilić:

“Teško je pričati posle ovakve utakmice, ovakvog poraza. Mislim da nas je koštalo to što smo promašili previše zicera, nekoliko sedmeraca. Ne znam šta je to bilo, da li nedostatak koncentracije ili nešto drugo, ne znam. Promašaji su glavni faktor što smo izgubili utakmicu. Moramo  a se dignemo posle ovog poraza, što će biti mnogo teško. Nisam se nadao ovome, ali to je turnirsko takmičenje. Moramo da se spremimo za narednu utakmicu, za Crnu Goru. Belorusiji čestitke još jednom a nama glava gore i da se spremimo za naredni meč”.

Miljan Pušica:

“Nismo ispoštovali dogovor. Malo šta je funkcionisalo danas i zaslužen smo izgubili. Belorusija je apsolutno zasluženo pobedila. Nija funkcionisala ni odbrana, ni saradnja sa golmanima. Ništa danas nije funkcionisalo, ulazile su neke lopte koje ne bi trebalo, to se jednostavno ne prašta u ovakvim utakmicama. Tako da je ovo zaslužen poraz. Ovo ne sme psihološki da nas poremeti, moramo kako znamo i umemo da igramo bolje, na sve ili ništa”.

Juri Ševcov je na konferenciji za štampu rekao:

“Imamo dobar start na turniru, što je važno. Očigledno smo imali probleme u prvom poluvremenu, ali smo kasnije uspeli da se trgnemo. Imali smo dosta penala, iskuljučenja, ali na kraju smo uspeli da pobedimo. Čestitam Srbiji na fer igri i želim im sreću”.

SRBIJA: Mošić, Vujić 4, Sretenović 5, Crnoglavac 2, Đukić 1, Pešić, Radivojević 6 (3), N. Ilić 2 (1), Pušica 2, V. Ilić 2, Nikolić, Kukić 1, Zelenović 4, Marsenić 1, Cupara (2 odbrane), Ivanišević (4 odbrane). Selektor: Nenad Peruničić.

BELORUSIJA: Matskevič (1 odbrana, 1 sedmerac), Bruka, Kuleš 5, Šilovič 5, Puhoski 3, Saldacenka (10 odbrana, 3 sedmerca), Nikulenkau 4, Šumak, Jurinok 3, Baranau 2, Lukjančuk 1, Padšivalau, Karalek 9, Vailupau 2 (2), Bokan 1, Gajdučenko. Selektor: Juri Ševcov.