LEKCIJA KAMERUNCIMA U BARIJU

Last Updated: 12/08/2019Autor

Muška seniorska reprezentacija Srbije ostvarila je drugu pobedu na turniru Interkontinentalnih kvalifikacija za OI 2020. u Bariju. Srbija je večeras, u dvorani PalaFlorio, u 2. kolu C grupe, savladala Kamerun sa 3:0, po setovima 25:22, 25:19 i 25:13, posle 71 minuta igre.

Slavila je Srbija i u drugom meču u Bariju, protiv Kameruna, koji je daleko od nivoa najboljih reprezentacija. Ipak, izabranici Nikole Grbića su morali da budu koncentrisani, naročito u završnicama setova, kada se i lomio rezultat. Kombinovao je naš stručni štab postavu koja je igrala, pa je nastupilo 13 igrača, a jedino Atanasijević nije ulazio u igru. Raduje ozbiljan pristup i motivacija u meču u kome je pobednik praktično bio poznat i pre početka, a takve utakmice je uvek najteže igrati.

Srbija će sutra, u poslednjem, 3. kolu, igrati protiv Italije od 21.15 časova. Samo pobednik turnira će izboriti plasman na OI 2020, koje će se odigrati od 24. jula do 9. avgusta u Tokiju. Sve utakmice Srbije iz Barija direktno prenose RTS 1 i TV SK 1. Preostale utakmice kvalifikacija (sve grupe uključujući i Bari) direktno prenosi TV Sport Klub.