LEKCIJA I HOLANĐANIMA ZA DIREKTAN PLASMAN U ČETVRTFINALE

Last Updated: 21/01/2020Autor

Pobedom protiv Holandije (11:4), Srbija se plasirala direktno u četvrtfinale Evropskog prvenstva za vaterpoliste, u kojem će 22.januara igrati sa pobednikom duela Španija – Nemačka. Nije Srbija igrala kako treba poslednji meč u grupi. Holandjani su 20 minuta bili egal rival. U trećem delu su poveli iz peterca 4:3. I tada se naš tim probudio. Za nekoliko minuta je postigao pet golova a u poslednjoj četvrtini sa još tri pogotka pobedu učinio ubedljivom. Srbija sa igračem manje i jednom sa dvojicom manje primila gol sigurni su bili Pijetlović i Mitrović. Sa igračem više će u mečevima odluka morati mnogo bolje da se igra.

Po završetku utakmice Dejan Savić je rekao:

– Trebalo je da prođe vreme da uđemo u naš ritam. Delovali smo umorno u početku, Posle je sve bilo kako treba. Jedan deo posla smo završili, sada ostaje drugi. Očekujem Špance u četvrtfinalu i bićemo spremni za veliku utakmicu.

Dušan Mandić je bio najefikasniji sa tri gola:

– Lenjo smo počeli, nije to bila naša prava predstava. Nismo mogli dve četvrtine da pronadjemo naš ritam. Okrećemo se pripremama za Španiju. Odlično se poznajemo, sjajna su ekipa i biće prava utakmica.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 3, Dedović 1, Ranđelović , Ćuk, D.Pijetlović 1, Vico, Aleksić 1, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 2, S.Mitrović 1, B.Mitrović.

HOLANDIJA: Vagner, Venhus, Vinkelhorst 1, Van Ejperen, Lindaut 2, Gotemaker, Nispeling, Miler, Jansen 1, Kopman, Lukas, Hojmans.