LAKŠI TRENING SA DOMAĆINOM

Last Updated: 17/07/2019AutorTags:

Laka pobeda protiv domaćina na Svetskom prvenstvu u vaterpolu u Južnoj Koreji, a posle napornog prepodnevnog treninga. Savić je tražio ozbiljnost i to je dobio. Trudio se domaćin, imao u drugoj četvrtini četiri puta igrača više, bez uspeha. Na poluvremenu Rističevića je zamenio Dobožanov. Treći deo je bio nešto slabiji, trebalo je odraditi posao do kraja.I to su učinili srpski igrači priredivši pravu goleadu u poslednih osam minuta pa su se psom golmana svi igrači upisali u listu strelaca. Najraspoloženiji je bio Nikola Jakšić

I pre ove utakmice bilo je jasno da će pobednik susreta Srbije i Grčke u petak rešiti pitanje pobednika grupe. Ako bude nerešeno otvaraju se brojne kombinacije.

Po završetku utakmice koja je pre ličila na solidan trening Radomir Drašović je rekao:

– Izašli smo nepovredjeni i svi ćemo biti spremni za najvažniji meč sa Grčkom. Oni su kvalitetna ekipa, ozbiljna. Videlo smo kako su u duelu sa Crnom Gorom brzo preokrenuli rezultat. Centri su im odlični. Biće možda i teže nego protiv Crne Gore ali daćemo sve od sebe.

Najefikasniji protiv Južne Koreje bio je Nikola Jakšić sa pet golova.

– Mi smo već počeli pripreme sa Grčkom. Ona je najbitnija sada za nas. Ako pobedimo bićemo prvi u grupi. Tek smo krenuli i verujem da ćemo ići jače i jače.

Viktor Rašović:

– Nije bilo teško protiv Južne Koreje. Kontrolisali smo od početka do kraja. Imamo velike šanse protiv Grčke, verujem u sastav i vereujem da možemo da pobedimo. Ovaj sastav Srbije ima velike šanse.

Sava Randjelović je danas obeležio rodjendan, 26. po redu.

– O Grčkoj razmišljamo od juče još. Imaju sjajne centre i Funtulisa. Ako damo maksimum mogli bi do pobede i prvog mesta u grupi.

SRBIJA: Rističević, Mandić 1, V.Rašović 1, Randjelović 1, Ćuk 3, Lazić 3, Vico 1, Dedović 2, Jakšić 5, Drašović 2, Stojanović 1, S.Rašović 2, Dobožanov. Selektor: Savić.

JUŽNA KOREJA: Li, D.Kim, B.Kim, S.Li,  D. Gvon, S.Li, J.Gvon, M.Kim 1, Ću, Han 1, Seo, Song, Jung. Selektor: Kimura