KRIKET MAGIJA U PADINSKOJ SKELI

Last Updated: 12/03/2019Autor

KRIKET

Nakon uzbudljivih mečeva na Trofeju Beograda u kriketu, mađarska ekipa Bat and Ball osvojila je prvo mesto dok je ekipa Baggy Blues, takođe iz Mađarske, zauzela drugo mesto. Naši predstavnici odmerili su snage u utešnom finalu, uspešnija je bila ekipa Save, koja je u neizvesnom duelu za treće mesto bila bolja od Starog Grada.

Trofej Beograda, u organizaciji Kriket saveza glavnog grada, i tehničku podršku gradskog Sekretarijata za sport i omladinu i našeg saveza, održan je proteklog vikenda, 9. i 10. marta, u sportskoj hali u Padinskoj Skeli. Turnir za decu uzrasta do 15 godina ispunio je očekivanja, dvodnevno druženje i takmičenje bilo je veliko iskustvo za podmladak srpskog i beogradskog kriketa, jer je većina igrača prvi put dobila priliku da se takmiči na jednom internacionalnom turniru.

Posle prvog dana Baggy Blues, Bat and Ball i Sava bili su izjednačeni sa po dve pobede i jednim porazom. Mađarske ekipe su završile kao prvoplasirana i drugoplasirana zbog manjeg broja udarača koji su ispali, dok su Sava i Stari Grad zauzeli treće, odnosno, četvrto mesto.

Braća Ainsvort bili su najbolji igrači takmičenja. Robert je kao udarač za Bat and Ball postigao 45 ranova, dok je Mati u ulozi bacača uzeo 6 viketa za 18 ranova igrajući za Baggy Blues.