KLIČKO GOST „MEMORIJALA BRANKO PEŠIĆ – BEOGRADSKI POBEDNIK 2019“

Last Updated: 15/04/2019Autor

BOKS

Bokserski spektakl „Memorijal Branko Pešić – Beogradski pobednik“ kao i prethodne godine pored boraca i njihovih timova ugostiće i legende ex-YU boks scene. Ovaj put među starim asovima naći će se i legenda svetskog boksa Vitalij Kličko. U hali „Šumice“ u Beogradu ljubitelji plementog sporta imaće priliku da od 16. do 20. aprila uživaju u atraktivnim i sjajnim borbama koje će demonstrirati bokseri i dame, njih 167 iz 19 zemalja sveta.

Najbolji takmičari ovaj put dolaze iz Rusije, Turske, Mađarske, ali i srpska selekcija koja najavljuje borbe do poslednjeg atoma snage.  Dolazak reprezentacija rezervisan je za 15. april, borbe počinju dan kasnije, a u ringu hale „Šumice“ predstaviće su se bokseri   Rusije, Australije, Kameruna, Španije, Francuske, Moldavije, Severne Makedonije, Slovenije, Tunisa, Turske, Kazahstana… Kroz kvalfikacione mečeve u prelepom ambijentu hale “Šumice” prodefilovaće veliki broj ljubitelja boksa, a za samo finale koje je zakazano za 20. aprila od 19 časova vlada ogromno interesovanje, što je dokaz da ovaj sport i dalje živi, da i dalje ima ogroman broj poklonika i da je u fazi novog procvata. Glavni pokrovitelj ove manifestacije je Grad Beograd, a generalni sponzor je Telekom Srbija.

Spektaklu finalne večeri, kada maksimalno pripremljeni i motivisani takmičari zadaju poslednji udarac rivalima ukras će biti zvezde ex Yu ringa: Ace Rusevski, Željko Mavrović, Mirko Puzović, Slobodan i Tadija Kačar, Milivoje Labudović, Dragomir Vujković, kao i bivši višestruki svetski šampion u teškoj kategoriji Vitalij Kličko.

Turnir od 2018. godine nosi naziv „Memorijal Branko Pešić“ po svom prvom pokrovitelju, pasioniranom obožavaocu boksa i najpoznatijem gradonačelniku Beograda. Bokseri  najavljuju vrhunske borbe i pozivaju sve ljubitelje plemenite veštine da dođu u halu “Šumice” i uživaju u prazniku boksa, u borbama koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ulaz je slobodan za sve posetioce.

Turnir je svrstan u A kategoriju turnira prema Svetskoj bokserskoj federaciji i u poslednjih 10 godina Svetska (AIBA) i Evropska (EUBC) bokserska federacija proglašavala ga je za najbolje organizovan turnir.