KADETKINJE BEZ PLASMANA U PRVU DIVIZIJU

Last Updated: 12/08/2019Autor

Ženska kadetska reprezentacija poražena je u finalu Evropskog prvenstva druge divizije u Tbilisiju od selekcije Švajcarske. Nakon 60 minuta borbe bilo je 27:35 (16:19). Iako je Srbija bolje otvorila meč, u nekoliko navrata stigla i do dva golva prednosti, vršnjakinje iz Švajcarske su do poluvremena uspele da preokrenu rezultat, a potom u drugih 30 minuta i da slome našu selekciju.

Najraspoloženija za igru u srpskom nacionalnom timu bila je laeksandra Krstić, koja je u finalu postigl 10 golova. Nakon meča, istakla je da je i pored poraza ponosna na svoju ekipu.

– Dobro smo otvorile utakmicu ali je usledio niz tehničkih grešaka što je omogućilo protivniku da na odmor ode sa tri gola prednosti. Nismo ispunile dogovor i zato je Švajcarska zasluženo pobedila.

Selektor kadetske reprezentacije, Marko Krstić, se nakon finala osvrnuo na celokupan rad pre i za vreme samog turnira.

– Švajcarska je zasluženo slavila, bolji su i kvalitetniji bili u ovom finalu. Devojke su bile sjajne i tokom priprema i prvenstva ali nazalost nismo trijumfovali na kraju. Zahvalnost koordinatoru Živojinu Maksiću i selektoru Ljubomiru Obradoviću koji su bili sa nama od početka kao i RSS-u koji nam je omogućio odlične uslove za rad. Moramo izvući pouke iz ovog finala i nastaviti još više da radimo sa ovom generacijom koja je lepo napredoavala tokom ovog leta.

Milica Pap:

– Uprkos dobrom početku, kako je odmicala utakmica počele smo da se plašimo pobede. Smatram da iz ove utakmice možemo samo pouke da izvučemo i da iz ovoga izađemo još jače.