JUNIORI PORAŽENI OD NEMACA

Last Updated: 09/08/2019Autor

Kadetska reprezentacija Srbije pretrpela je i drugi poraz na Svetskom prvenstvu 2019 u Makedoniji. „Orlići“ su poraženi od selekcije Nemačke 22:30 (11:16), koja je dominirala od prvog minuta u svim segmentima igre u hali „Boris Trajkovski“.

Za razliku od prethodnih mečeva sa Brazilom i Portugalom, nije bilo odbrane na potrebnom nivou, kao ni raspoloženih čuvara mreže u srpskom timu, pa su Nemci relativno lako dolazili do srpske mreže. Poveli su sa 6:3 u devetom minutu, a osim povremenih spuštanja na dva gola minusa od strane srpskog tima (9:7, 12:10), generacija koju predvodi Erik Vudtke ostajala je suvereno u prednosti.

Početak drugog poluvremena doneo je boljitak zahvaljući seriji 3:0 Vanje i Jovice Nikolića (16:14, 35.), ali dalje se od toga nije moglo. Nedostajalo je i adekvatnih rešenja u napadu, ali i snage da se preokrene rezultat u završnici, koja je u potpunosti pripala Nemcima. Od 20:17 u 44. minutu, Nemačka je na kraju došla do ubedljivih +8 – 30:22, što je drugi trijumf ove selekcije posle startnog poraza od Portugala. Didrih je imao 11 odbrana, Fus je postigao šest golova kod pobednika, dok su Vanja i Jovica Nikolić, odnosno, Lazar Anđelković, utakmicu završili sa po četiri gola. Portugalci su savladali Island 28:24 u prvom meču trećeg kola grupe B i tako preuzeli čelnu poziciju.