Juče je u hotelu „Golden tulip Zira“ održana godišnja svečanost Sportskog saveza Beograda za 2023. godinu

Last Updated: 02/04/2024AutorTags:

Tradicionalnom godišnjom svečanošću, Sportski savez Beograda je u prisustvu velikog broja zvanica iz sportskog i javnog života zaokružio godinu i uručio priznanja za postignute sportske rezultate i sportski doprinos u 2023. godini.

Za najboljeg sportistu proglašen je rvač Stevan Mićić iz rvačkog kluba Freestyle, za najbolju sportistkinju tekvondistkinja Aleksandra Perišić a najuspešnija parasportistkinja je Tijana Stamenović, vicešampionka Evrope u parakarateu.

Najbolji sportski klubovi u 2023. su vaterpolo klub „Novi Beograd“ i Omladinski džudo klub Beograd.

Dodeljena su i priznanja za najbolje mlade sportiste do 20 godina: vaterpolisti Vasiliju Martinoviću i tekvondistkinji Eli Marić.

Nagradu za životno delo posthumno je dobio Dušan Duda Ivković, velikan jugoslovenske, srpske i evropske košarke. Sinu Dude Ivkovića, Petru, nagradu je uručio dr Dane Korica, sportska legenda.

Svečanost je nakon intoniranja himne Republike Srbije otvorio podsekretar Sekretarijata za sport i omladinu, Nikola Rajačić koji je pozdravio prisutne i osvrnuo se na istaknute sportske rezulatte i doprinose Grada Beograda u razvoju sporta u godini za nama.
Generalni sekretar Nebojša Jevremović je istakao da su 2023.godinu obeležili brojni sportski događaji, nove titule, uspesi i medalje, kada je grad Beograd bio pokrovitelj velikih sportskih takmičenja i manifestacija od značaja za grad Beograd kao i i takmičenja Trofeja Beograda. Kratkim filmom o beogradskim sajmovima sporta podsetili smo se ovog značajnog projekta za Grad Beograda za promociju rada sportskih klubova na opštinama i podsticanje dece školskog uzrasta da se bave sportom.

Dodeljeno je i posebno priznanja za doprinos u sportskom novinarstvu Jovani Nerić.

Svečanost koja je upriličena u hotelu „Golden tulip Zira“, uveličao je hor „Braća Baruh“ pod vođstvom Stefana Zekića.