JOVAN KOPRIVICA ZAMENIO ZORANA JOVANOVIĆA NA MESTU GENERALNOG SEKRETARA SSAB

Last Updated: 29/03/2017Autor

SSAB

Zoran Jovanović napustio je funkciju generalnog sekretara Sportskog saveza Beograda (SSAB), koju je sa velikim uspehom obavljao od 2010. Bivši košarkaški reprezentativac i nosioc nacionalnog priznanja u sportu kreće u novu misiju budući da je imenovan za gradskog sekretara za sport i omladinu. Na IV, redovnoj, sednici Skupštine SSAB koja je u utorak, 28. marta 2017, održana u prostorijama Gradske opštine Vračar i na kojoj je prisustvovalo 66 delegata (63 sa pravom glasa), usvojena je Jovanovićeva ostavka. Tom prilikom dugogodišnji prvi operativac SSAB rekao je da mu je bilo emotivno izuzetno teško da donese ovu odluku.

– U Sportskom savezu Beograda sam proveo divnih sedam godina koje će mi ostati u prelepom sećanju. Pre godina dana ovoj, mogu slobodno da kažem najznačajnijoj sportskog gradskoj organizaciji, povereno je i vođenje školskog sporta, kao i organizacija ostalih događaja, između ostalih, i manifestacije „Dani Moskve u Beogradu“. Stručna služba SSAB je pokazala da na nju Sekretarijat za sport i omladinu može ozbiljno da računa, a drago mi je da sa tim utiskom i odlazim sa mesta generalnog sekretara – kazao je Zoran Jovanović.

Na predlog predsednika SSAB Vlade Krstivojevića na Jovanovićevo mesto Skupština je izabrala Jovana Koprivicu, koji je u proteklih godinu dana bio koordinator ogranka za organizaciju školskih sportskih takmičenja Sportskog saveza Beograda. Simbolike radi i Koprivica je, poput Jovanovića, bivši košarkaš. Bio je reprezentativac Jugoslavije od 2000. do 2004, a u igračkoj karijeri nastupao je za klubove u Srbiji (Beopetrol, Crvena zvezda, Ergonom i OKK Beograd), Bosni i Hercegovini (Igokea), Grčkoj (Panelinios) i Ukrajini (Politehnika i Krivbasbasket). Diplomirao je menadžment u sportu. Ima i diplomu višeg košarkaškog trenera, a trenutno je pomoćni trener univerzitetske košarkaške reprezentacije Srbije. Pored srpskog govori i engleski i ruski jezik. Sjajna sportska karijera i odlične organizacione sposobnosti, koje je pokazao na nizu događaja, bile su više nego dovoljna preporuka da bude izabran za novog generalnog sekretara SSAB.

– Ukazana mi je velika čast, istovremeno i ogromna obaveza. Zahvaljujem se na podršci i nadam se da ću opravdati poverenje koje ste mi ukazali, a maksimalno ću se potruditi da nastavim putem koji je prokrčio i utabao moj prethodnik, Zoran Jovanović – istakao je Koprivica.

Izbor novog generalnog sekretara bila je samo jedna od odluka koju je donela Skupština SSAB koju je pozdravnim govorom otvorio Milan Nedeljković, predsednik Gradske opštine Vračar i na kojoj su u svojstvu gostiju, pored ostalih, prisustvovali podsekretar Sekretarijata za sport i omladinu Dragoljub Kočović, pomoćnik gradskog sekretara za sport i omladinu Vladimir Pajić i savetnik predsednika Sportskog saveza Srbije dr Dane Korica Skupština je jednoglasno usvojla Izveštaj Nadzornog odbora SSAB za 2016, Zapisnik sa treće redovne sednice Skupštine održane 29. marta 2016, Izveštaj o ostvarivanju Programa i finansijskog plana SSAB za 2016, Izveštaj o radu u delu programa koji je finansiran sredstvima gradskog budžeta za 2016. i Izveštaj o raspoređivanju i utrošku sredstava gradskog budžeta za 2016. Takođe jednoglasno usvojeni su i Finansijski izveštaj – prihoda i rashoda SSAB za 2016, Izveštaj o radu SSAB za 2016, Program i finansijski plan SSAB za 2017, Predlog Programa SSAB za 2017. koji se kandiduje za finansiranje sredstvima gradskog budžeta, Finansijski plana SSAB za 2017, Izveštaj o angažovanju Ogranka za organizaciju školskih sportskih takmičenja na poslovima organizacije školskih sportskih takmičenja u 2016, Finansijski izveštaj – pregled prihoda i rashoda preduzeća Sportski savez – Sport trejd za 2016, odluka o izmeni članova Nadzornog odbora SSAB (umesto Predrag Stupara i Milan Zonić izabrani su Vesna Ćorović iz Sportskog saveza Palilule i Dragan Kotevski iz Šahovskog saveza Beograda), odluka o izmenama i dopunama Statuta i informacija o aplikaciji „Samo sport“ na „Google Play prodavnici“.

(Izvor SSAB, Foto Željko Mojsilović)Skupstina SSAB_Zoran Jovanovic Skupstina SSAB_Vlada Krstivojevic, Zoran Jovanovic i Nina Pekovic Skupstina SSAB_Jovan Koprivica Skupstina SSAB_Detalj