JEDNAKA ŠANSA ZA SVE – PROJEKAT OBRENOVČANA

Last Updated: 06/03/2019Autor

SSAB

U Obrenovcu postoje svi uslovi za stvaranje šampiona, opšti je utisak članova delegacije Sportskog saveza Beograda na čelu sa predsednikom Draganom Tomaševićem, koji si posetili ovu gradsku opštinu. U skladu sa idejom da se u narednom periodu obiđu sve članice SSAB, za početak je simbolično izabran Obrenovac, gde se 2012. godine krenulo sa ozbiljnim projektima koji omogućavaju omasovljenje sporta i učešće velikog broja dece u svim granama sporta.

– Nismo slučajno u Obrenovcu. Vi ste u našim uslovima – Švajcarska, jedna od najorganizovanijih opština. Vaš sportski savez je među našim najboljim članicama – poručio je Tomašević na početku razgovora.

Obrenovčane je, logično, predvodio kapiten, predsednik opštine Miroslav Čučković.

– Kod nas može da trenira i siromašno i bogato dete, talentovano i netalentovano. Naš projekat je – jednaka šansa za sve. Pobedili smo, jer smo omogućili da se treneri bave pedagoškim radom, a ne da gube vreme na komercijalu – ponosan je Čučković.

Član Veća i predsednik Komisije za sport opštine Obrenovac Miloš Stanković istakao je spremnost da se zajedno sa saradnicima, kako savetodavno tako i konkretnim delovanjem uključi u aktivnosti naše organizacije.

– Mi smo na usluzi, učinićemo sve da pomognemo razvoj sporta u Beogradu.

Potpredsednik SSAB Mladen Kecman istakao je zadovoljstvo zbog susreta u Obrenovcu, i dodao:

– Imate jedan od najboljih projekata za razvoj sporta, načina na koji radite. To je nešto čemu ćemo težiti.

Saradnja će se nastaviti najavljenim seminarom u zajedničkoj organizaciji krajem tekućeg meseca, a za početak aprila planirano je i prvenstvo Beograda u rvanju za sve uzraste, čiji će domaćin biti SKC „Obrenovac“.

Sastanku je prisustvovao i legendarni atletski as Dane Korica.