IZAZOVI U BABAMA I NA MILJAKOVCU

Last Updated: 01/10/2020AutorTags:

Narednog vikenda održaće se 11. „Beograd Open u orijentiringu“. Takmičenje tradicionalno organizuje Sportski klub „AOK Košutnjak“, a sve pod pokroviteljstvom i uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda. Sve je bilo spremno i za prvobitni datum krajem marta, a zbog eskalacije pandemije virusa COVID-19 i daljeg sleda događaja, organizator je bio prinuđen da takmičenje odloži za jesen.
Trka u subotu se održava na terenima sela Babe, a ujedno je i 1. (odloženo) kolo Orijentiring lige Srbije i Prvenstvo Beograda na srednjoj distanci iz programa Orijentiring saveza Beograda. Trka u nedelju održaće se u naselju Miljakovac, disciplina je sprint distanca i boduje se za Svetsku rang listu (WRE), što znači da će svi prijavljeni takmičari u muškoj (M21E) i ženskoj (Ž21E) elitnoj kategoriji osvajati bodove za što bolji plasman na ovoj prestižnoj listi.
Očekuje se učešće oko 200 takmičara iz Srbije, a iz poznatih razloga, po prvi put u ovih 11 izdanja na trci neće biti takmičara iz inostranstva. Na trci je zastupljeno čak 26 starosnih kategorija, uzrasta od 10 do 70 godina, uključujući i dve rekreativne – Open kategorije.
Ono što je vrlo važno napomenuti, iako je orijentiring jedan od najzdravijih sportova, na takmičenju će biti sprovedene sve važeće mere u svrhu sprečavanja širenja virusa COVID-19, koje je prepisao Krizni štab Republike Srbije i nadležna ministarstva.