IVANA ŠPANOVIĆ SVETSKA PRVAKINJA

Last Updated: 04/03/2018Autor

ATLETIKA

Ivana Španović je rekordnim svetskim skokom od 6.96m, u sezoni, uspela da osvoji titulu svetske dvoranske prvakinje! Ona je važila za glavnog favorita za zlato s obzirom na to da je ove sezone  ostvarila i najbolji rezultat (6.93 m), najveću pretnju na putu ka vrhu očekivala je upravo od Britni Ris (ove sezone najbolji rezultat 6.88 m), dok je nekoliko ostalih takmičarki ušlo u uži krug nadmetanja za medalje. Upravo je u Portlandu pre dve godine zlato osvojila Britni Ris, koja sa tri Svetska prvenstva u dvorani ima tri zlata. Tada je skočila neverovatnih 7.22 m i pobedila je Ivanu, ali Španovićeva je bila motivisana da joj se revanšira u Birmingemu.

Podsetimo, Ivani je ovo jedna od retkih zlatnih medalja koju nije imala u kolekciji. Sa Svetskog dvoranskog prvenstva ima dve medalje, u Sopotu 2014. godine je osvojila bronzu, a u Portlandu 2016. godine srebro. Sada je konačno došlo vreme za korak napred. Korak ka zlatu koje je zasluženo osvojeno! Ivana čak nije morala da nastupi u poslednje dve serije, samo je sačekala rezultate rivalki koje su napravile konačni poredak – Mogenara je osvojila bronzu sa 6.85m, Riz srebro sa 6.89m.

“Osećaj je stvarno dobar, toliko je mnogo bilo pokušaja, toliko drugih medalja i dobrih skokova, ali sam konačno uspela da stvorim zlatni skok. Osećaj satisfakcije je stvarno neprocenjiv”, rekla je Ivana.