„HUMANOST NA DELU U DEČIJEM ODELU”

Last Updated: 02/12/2019AutorTags:

Tradicionalna humanitarna manifestacija „Humanost na delu u dečijem odelu” održana je u Kampusu obrazovnog sistema „Ruđer Bošković“ zajedno sa predstavnicima Paraolimpijskog komiteta Srbije. Manifestaciju je podržalo i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a pomoćnica ministra rada u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević navela je da su ovakve akcije svetao primer, koji pokazuje da se zajedničim radom mogu postići veliki ciljevi.

Generalni menadžer obrazovnog sistema „Ruđer Bošković“ Dragan Štulić naveo je da će tradiciju druženja, humanosti i dobre energije škola nastaviti da neguje, da bi se tako i drugim školama dao primer koji mogu da slede.

Najuspešnija srpska sportistkinja u para stonom tenisu Borislava Perić Ranković navela je da se ona i njene kolege uvek raduju druženju sa đacima na Paraolimpijskom školskom danu, te da ovakvi događaji uvek pokažu da svi delimo iste vrednosti humanosti, podrške i empatije.

Paraolimpijski školski dan održan je ove godine osmi put pod sloganom „Hrabri ne saginju glave“. Program je obuhvatio sportske aktivnosti, kreativne radionice, a škola je organizovala i bazar rukotvorina đaka i roditelja od čije prodaje će sva sredstva biti donirana Dnevnom boravku „Čukarica“ i Svratištu „Novi Beograd“, čiji su štićenici bili gosti škole.