Gradska opština Novi Beograd juče je bila rezervisana za četvrti u nizu BG sajam sporta

Last Updated: 15/05/2024AutorTags: ,

📢 U organizaciji Sportskog saveza Beograda, GO Novi Beograd a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda više od 600 učenika trećih i četvrtih razreda iz 19 novobeogradskih osnovnih škola, učestvovalo je juče na Sajmu sporta u Hali sportova „Ranko Žeravica“.

➡️ Sajam je otvorio predsednik Gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan, koji je poručio đacima da se što više posvete sportu i fizičkoj aktivnosti i da treniraju, bez obzira da li će im sport biti profesionalna orijentacija.

➡️ Bez obira na izazove savremenih tehnologija, fizička aktivnost i sport moraju da budu sastavni deo odrastanja svakog deteta. Sport nas uči odgovornosti, fer-pleju, timskom duhu, pobedama i porazima, što su i sportske i životne lekcije – rekao je Bovan.

➡️ Na Sajmu sporta svoj rad je predstavilo 30 različitih klubova. Mališani su mogli da nauče pravila nekih manje zastupljenih sportova poput američkog fudbala, ragbija 13 ali i o uslovima treniranja košarke, fudbala i mnogih drugih sportova.

➡️ Sva deca su imala prilike da učestvuju u programu „Budi olimpijac“ i da svi zajedno doprinesu promociji olimpijskih vrednosti.

📢 Naredni Sajam održaće se u četvrtak 16.5.2024. u Grockoj. 👭🙌🙋‍♂️🙋‍♀️❤️