It seams that you haven't connected with your Twitter account
30 January, 2023
PočetnaDogađajiGOSTI BEOGRADSKOG MARATONA GOSTI GRADONAČELNIKA BEOGRADA

GOSTI BEOGRADSKOG MARATONA GOSTI GRADONAČELNIKA BEOGRADA

DOGAĐAJI

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić primio je danas u Starom dvoru atletičare iz Kine, Afrike, Evrope i Sjedinjenih Američkih Država, goste 32. Beogradskog maratona, među kojima je bio i čuveni dugoprugaš i ovogodišnji promoter maratona Pol Tergat. Radojičić i direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić razgovarali su s gostima i poželeli im sreću na sutrašnjem maratonu, lep provod u Beogradu i uspomene koje će preneti svojim prijateljima.

– Pozitivne slike koje šaljemo iz Beograda, pozitivna energija i događaji, srećom pobeđuju negativne poruke koje smo nedeljama i mesecima takođe slali iz Beograda. Poruke koje su govorile o demonstracijama, o nesigurnosti, tenziji i agresiji. Još jednom naglašam, pozitivne slike i pozitivne stvari, koje, duboko verujem, pobeđuju. Da pobeđuju pokazuje i to da će na ovom maratonu sutra biti 3.000 stranih trkača. Oni su došli u Beograd jer znaju da je to grad koji obezbeđuje gostoprimstvo i u kome se već 32. put odvija sjajan maraton – rekao je Radojičić novinarima posle razgovora sa atletičarima.

Beograd će sutra ugostiti 8.000 učesnika, a gradonačelnik je rekao i da maraton šalje poruke koje popularišu sport, zdrav život, a ovogodišnji promoviše i dobročinstvo, kao i ekologiju.

– Današnji gosti su rekli da su impresionirani Beogradom, da je divan grad i da ih raduje gostoprimstvo koje im pruža. Govorili su o važnosti sporta, koliko sport zbližava ljude i o tome koliko su sport i zdrav život važni. Posebno je Pol Tergat, koji ima 13 medalja sa olimpijskih igara i svetskih prvenstava, naglasio koliko deca danas igraju igrice i da je svaka poruka da se bave sportom značajna – rekao je Radojičić koji se na kraju razgovora slikao sa gostima i sa zastavama Kine i Kenije.

Beogradski maraton održava se sutra od 10 sati.

(Izvor, foto www.novosti.rs)