EVROPSKI PRVACI U BERLINU JURE VIZU ZA TOKIO

Last Updated: 24/10/2019Autor

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, objavila je sastave turnira Kontinentalnih kvalifikacija za OI 2020, koji će se odgirati 4 – 12 januara. Domaćini turnira u konkurenciji odbojkašica biće Apeldorn u Holandiji, Jaunde u Kamerunu, Nakon Račasima u Tajlandu, Manisales u Kolumbiji i Santo Domingo u Dominikanskoj Republici. U konkurenciji odbojkaša domaćini će biti Berlin u Nemačkoj, Kairo u Egiptu, Đangmen u Kini, Santjago u Čileu i Vankuver u Kanadi. Plasman na OI 2020. (24. jul – 9. avgust) u Tokiju izboriće samo pobednici grupa.

Učešće na OI 2020. u konkurenciji seniorki do sada su izborili Japan, organizator, Srbija, svetski i evropski prvak i vicešampion Olimpijskih igara, Kina, SAD, Brazil, Rusija i Italija. Na OI 2020. u konkurenciji odbojkaša igraće Japan, organizator, Brazil, SAD, Italija, Poljska, Rusija i Argentina, kao i pobednici 5 Kontinentalnih turnira. Muška seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni prvak Evrope, igraće na turniru Evropskih kvalifikacija za OI 2020. u Berlinu 5 – 10. januara. Sastavi grupa će biti određeni po sistemu serpentine, na osnovu rang liste CEV. To znači da bi u konkurenciji odbojkaša u Berlinu u B grupi trebalo da igraju Srbija, Francuska, Bugarska i Holandija, a u A grupi Nemačka, Belgija, Slovenija i Češka.

U konkurenciji odbojkašica, turnir će se odigrati u Apeldornu, u Holandiji (7 – 12. januar). U A grupi bi trebalo da igraju Holandija, Bugarska, Poljska i Azerbejdžan, a u B grupi Turska, Nemačka, Belgija i Hrvatska.