It seams that you haven't connected with your Twitter account
21 February, 2024
PočetnaEvropskI olimpijskI festival mladih 2019.DŽUDISTA ALEKSANDAR RAJIČIĆ POBEDOM STIGAO DO BRONZE

DŽUDISTA ALEKSANDAR RAJIČIĆ POBEDOM STIGAO DO BRONZE

Džudista Aleksandar Rajičić je četvrtog takmičarskog dana na Evropskom olimpijskom festivalu mladih osvojio bronzu u kategoriji do 73kg. Posle pet borbi, od kojih je samo jednu izgubio, u sjajnoj borbi u repesažu protiv Samsera iz Turske je došao do zaslužene bronze. Nakon dodele medalja je rekao da je od prve do poslednje borbe bilo jako teško i dodao „Poslednju borbu sam radio protiv protivnika iz Turske od koga sam već jednom izgubio. Od početka borbe sam gubio, ali sam uspeo da se vratim i osvojio treće mesto. Prezadovoljan sam rezultatom jer sam dao sve od sebe.“

U ženskoj konkurenciji u kategoriji -52kg je nastupila Teodora Ćopić koju je na putu za medalju u ¼ finala zaustavila pobednica turnira Elin Heninger iz Holandije, nakon čega je Teodoru u repesažu savladala Teodora Santos iz Portugala.

Atletičarka Ivana Ilić je rezultatom 24,79 sekundi osvojila 6. mesto u finalu trke na 200m, a Ksenija Opanković je u kvalifikacijama discipline bacanje koplja rezultatom 46,50m zauzela 10. mesto i tako izborila plasman u finale.

Biciklisti su se danas takmičili u drumskoj trci dužine 75km za dečake i 50km za devojčice. Srbiju su predstavljali Mihailo Stolić i Igor Nadoveza koji su zauzeli 50. i 65. mesto u konačnom plasmanu. U ženskoj konkurenciji je nastupila Bojana Vujasinović koja je zauzela 60. mesto sa vremenom 1:31.55.

Plivačica Nina Stanisavljević je nastupila u trci na 100m prsnim stilom u rezultatom 1:11,49 prvo obezbedila plasman u ½ finale, nakon čega se u polufinalnoj trci sa petim vremenom plasirala u finale koje je na programu sutra. U istoj disciplini u muškoj konkurenciji je nastupio Nikola Lazarević i plasirao se u polufinale nakon čega je zauzeo 12. mesto vremenom  1:05.81.

Jana Marković je u trci na 100m leđno  i u vremenu 1:06.07 nakon polufinala zauzela 16. mesto u konačnom plasmanu. Bratislav Pešić je u kvalifikacijama trke na 50m slobodnim stilom zauzeo 25. mesto sa vremenom 24.49 sekundi. Košarkaši su danas imali dan pauze pred sutrašnji polufinalni meč koji igraju protiv reprezentacije Turske. U završnu fazu takmičenja ulaze kao prvi iz grupe gde su pobedili u sve tri utakmice koje su odigrali protiv reprezentacija Francuske, Azerbejdžana i Hrvatske. Rukometaši će se sutra boriti protiv reprezentacije Slovenije za plasman od 5. do 8. mesta.