It seams that you haven't connected with your Twitter account
21 February, 2024
PočetnaVestiDRUGOJ EKONOMSKOJ “DUPLA KRUNA” U KATEGORIJI SREDNJIH ŠKOLA

DRUGOJ EKONOMSKOJ “DUPLA KRUNA” U KATEGORIJI SREDNJIH ŠKOLA

ŠKOLSKI SPORT

Stavljena je tačka na Prvenstvo Beograda u malom fudbalu za učenike osnovnih i srednjih škola, koje je trajalo od 17. februara do 23. marta 2017. i koje je okupilo 90 ekipa sa ukupno 871 takmičarom i takmičarkom. Nakon 98 utakmica, u organizaciji Sportskog saveza Beograda i Fudbalskog saveza Beograda, koje su se igrale u dvorani “Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu najbolji među najboljima su ovekovečeni titulama prvaka glavnog grada. U kategoriji V i VI razreda najsjajnije odličje kod učenica osvojila je Osnovna škola „ Jovan Sterija Popović “ (Novi Beograd), srebro je prigrabila Osnovna škola „Momčilo Živojinović“ (Mladenovac), a bronzu Osnovna škola „Pavle Popović“ (Barajevo). U istoj uzrasnoj kategoriji, samo u konkurenciji učenika, titulu je ponela Osnovna škola „Svetislav Golubović – Mitraljeta“ (Zemun), drugo mesto je pripalo Osnovnoj školi „Posavski Partizani“ (Obrenovac), a treće mesto Osnovnoj školi „Sveti Sava“ (Lazarevac).

Osnovna škola „14. oktobar“ (Rakovica) trijumfovala je u kategoriji učenica VII i VIII razreda u kojoj je drugoplasirana bila Osnovna škola „Ljuba Nenadović“ (Čukarica), a trećeplasirana „Dule Karaklajić“ (Lazarevac). Kod učenika VII i VIII razreda najuspešnija je bila Osnovna škola „Pavle Savić“ (Zvezdara), na drugom mestu u konačnom plasmanu završila je Osnovna škola „Stevan Sremac“ (Palilula), a na trećem Osnovna škola „Stevan Sremac“.

U kategoriji srednjih škola u konkurenciji učenica prvo mesto pripalo je Drugoj ekonomskoj školi (Voždovac), drugo Prehrambreno – tehničkoj školi (Čukarica), a treće Medicinskoj školi „Nada Dimić“ (Zemun). Kod učenika srednjih škola na gradski tron je zasela Druga ekonomska škola (Voždovac), dok su Tehničkoj školi (Obrenovac) i Medicinskoj školi „Nada Dimić“ (Zemun) pripala srebrna, odnosno bronzana medalja.

Prvoplasirane i drugoplasirane ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji VII-VIII razreda osnovnih škola, kao i prve dve ekipe u muškoj konkurenciji srednjih škola plasirale su se na međuokružno takmičenje.

Plasman na školskom Prvenstvu Beograda Preuzeti OVDE

Školsko Prvenstvo Beograda u malom fudbalu kroz brojke Preuzmi OVDE