It seams that you haven't connected with your Twitter account
11 December, 2023
PočetnaVestiDRAGAN TOMAŠEVIĆ JEDINI KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA SSAB

DRAGAN TOMAŠEVIĆ JEDINI KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA SSAB

SSAB

Dragan Tomašević, generalni sekretar Saveza za fitness i rekreaciju Srbije, jedini je kandidat za predsednika Sportskog saveza Beograda, za period od naredne četiri godine. Ovo je epilog raspisanih redovnih izbora u ovoj velikoj sportskoj instituciji, koja ima 108 članica. Tomašević dugo radi kao sportski funkcioner a u prethodnom mandatu bio je i član Izvršnog odbora SSAB.

Predlog za izbor Tomaševića predložile su čak 54 članice i on je jedini kandidat. Izbori će biti održani u ponedeljak 15. oktobra u sali Opštine Vračar, sa početkom od 12.00 časova.

– Kada mi je nekoliko prijatelja predložilo ovu funkciju, bio sam malo iznenađen. Obavio sam i razgovor sa sadašnjim predsednikom Vladom Krstivojevićem, koji mi je rekao da se neće dalje kandidovati, zbog puno drugih poslovnih obaveza. Posle tog razgovora odlučio sam da prihvatim kandidaturu – istakao je Dragan Tomašević.

SSAB je organizacija koja uspešno sarađuje sa Gradom Beogradom i gradskim sekretarijatom za sport i omladinu.

– Prethodne četiri godine bili smo glavni partneri grada Beograda, kada je sport u pitanju. Uz predloge za finansiranje sportskih saveza, maksimalno je podignut nivo organizacije školskih sportskih takmičenja. Imam još novih ideja i siguran sam da ćemo otvoriti i nove projekte i biti još uspešniji. Svima nama je glavni zadatak da se deca u našem gradu bave sportom. Planiram i da posetim gradsku sekretarku za sport Draganu Belojević, koja je za kratko vreme na toj funkciji pokazala puno. Takođe se nadam da će nas primiti i gradonačelnik Zoran Radojičić i sekretar za obrazovanje Slavko Gak, kojima ću predočiti nove planove, a sve za decu i omladinu Beograda – istakao je Dragan Tomašević.

Sutra na Izbornoj Skupštini biće izabrani članovi Izvršnog i Nadzornog odbora, dok će funkciju generalnog sekretara i dalje obavljati nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Jovan Koprivica.Tomasevic Dragan foto SRFS