Delegacija Sportskog saveza Beograda u poseti Rektoratu Univerziteta u Beogradu

Last Updated: 26/03/2021AutorTags: ,

Beograd, 25. mart 2021.Rektorka Univerziteta u Beogradu prof. dr Ivanka Popović ugostila je visoku delegaciju Sportskog saveza Beograda, predsednika Dragana Tomaševića i generalnog sekretara Nikolu Penića.

“Univerzitetski sport godinama unazad doživljava transformaciju na svim nivoima i mi smo veoma srećni što će se reorganizacija finalizovati u narednoj godini. Veoma je važno da studenti našeg Univerziteta u Beogradu, kao i ostali studenti Beograda i Srbije, imaju podršku relevantnih institucija i organizacija. Zahvaljujem se Sportskom savezu Beograda i rukovodstvu što imaju puno razumevanja i podržavaju aktivnosti naših studenata. Nadam se da je ovo početak uspešne dugogodišnje saradnje i radujem se tome.“rekla je rektorka prof. dr Ivanka Popović.

„Zadovoljan sam sto se sastanak održao u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu. U narednom periodu ćemo sigurno imati niz aktivnosti koje ćemo sprovesti u saradnji sa Univerzitetom kao i sa instancama nadležnim za univerzitetski sport u gradu. Rektorki prof. dr Ivanki Popović ovom prilikom želim da se zahvalim na gostoprimstvu i verujem da ćemo zajedničkim snagama uspešno raditi i sarađivati za dobrobit univerzitetskog sporta.“ istakao je predsednik Dragan Tomašević.

„Sportskom Savezu Beograda univerzitetski sport na teritoriji grada je u fokusu zbog organizacije Evropskih Univerzitetskih Igara, gde očekujemo da Beograd bude domaćin 2022. godine. Sa velikim zadovoljstvom ćemo sve svoje resurse staviti u organizaciju ovog velikog i značajnog događaja i kao organizacija ćemo pomoći da univerzitetski sport u našem glavnom gradu dobije sve potrebne uslove kako bi se nesmetano odvijale sve aktivnosti. Koristim priliku da se zahvalim na prijemu u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu i zadovoljstvo mi je što je sastanak protekao u prijateljskom tonu.“ rekao je generalni sekretar Nikola Penić.