DEJAN SAVIĆ NAJBOLJI TRENER NA SVETU!

Last Updated: 24/11/2016Autor

VATERPOLO

Dejan Savić je i u 2016. najbolji vaterpolo stručnjak na planeti. To je saopštila Svetska asocijacija vaterpolo trenera, koja je kormilaru olimpijskih pobednika priznanje za najuspešnijeg u prošloj godini predala za vreme ovogodišnjeg EP u Beogradu. U obrazloženju je naglašeno da je Srbija sa Dejanom Savićem ostvarila rezultate kakvi nisu dosada zabeleženi. „Delfini“ su vlasnici svih mogućih trofeja.

– Zahvalan sam igračima na rezultatima koji su zasluženo došli. Sigurno je da nagrada nije zbog lika nego zbog dela – istakao je trofejni stručnjak, koji je bio najbolji i 2015, a nagradu je dobio za vreme EP u Beogradu.

Savić (41) je sa „delfinima“ vlasnik svih mogućih trofeja. Posle šamara na SP 2013. u Barseloni, gde ih sedmo mesto osvestilo, počeo je zlatni niz koji svet ne pamti. Osim toliko željenog olimpijskog zlata, osvojeno je svetska titula, dva evropska prvenstva, četiri Svetske lige i Svetski kup. Dakle, za tri godine reprezentacija je pod komandom Dejana Savića na 10 takmičenja devet puta bila najbolja.

Ne zaboravimo da je Savić sa Crvenom zvezde 2013. bio evropski prvak i pobednik Superkupa, a da se diči i dvema domaćim duplim krunama.

Kod žena za najboljeg trenera proglašen je Amerikanac Adam Krikorian. Nagrade će biti uručene 3.decembra u San Francisku.

(Izvor, foto www.novosti.rs)