DAN BOKSA U SMEDEREVU

Last Updated: 07/09/2019Autor

Pod okriljem manifestacije „Smederevska jesen“ koja se u ovom gradu slavu vina i grožđa održava po 132. put, biće održan i boks spektakl. Poprište borbi mladih snaga boksa Srbije, ali i mesto na kome će preko sto učesnika (boksera) biti deo javnog treninga u organizaciji Bokserskog saveza Srbije i Grada Smedereva biće Hala sportova 08. septembra 2019. sa početkom od 19 časova.

Dan boksa u nekadašnoj srpskoj prestonici u okviru kojeg će biti održan javni trening, a zatim i vrhunske borbe ljubiteljima plamenite veštine priuštiče u sjajnom ambijentu mečeve za pamčenje, ali i atmosferu na kome bi pozavidele mnoge boks manifestacije. Mečevi uz koje ide epitet „poslastice“  su svakako borbe u kojima će se za nove pobede boriti reprezentativci i višestruki šampioni Srbije Veljko Gligorić i Damjan Grmuša.

Aktuelni šampion „Zlatne rukavice“ 2018/19. Smederevac Nemanja Gavrilović zbog povrede i oporavka koji je tek završen nije ovaj put u stroju, neće moći nastupiti pred domaćom publikom, ali će svakako biti tu da podrži kolege i pozdravi sugrađane. Oči u oči,  sa boks rukavicama na gotovs, uploviće najbolje mlade boks snage naše zemlje u fer plej borbu, koja će iznedriti šampione i prikazati zašto ovaj sport zovu plemenita veština. Borbe će biti održane u tri runde po tri minuta i biće uživo u TV prenosu na TV Arena Sport.

Borbe

Omladinci

60 kg Stefan Camović – Kristijan Jovanović

69 kg Strahinja Karabegović – Džejlan Toskić

Seniori

60 kg Veljko Gligorić – Nenad Momirski

64 kg Nenad Jovanović – Viktor Ristić

69 kg Velibor Pucar – Damjan Grmuša

75 kg Dejan Dašić – Nikola Jovanović

75 kg Filip Džinić – Stefan Ristanović

75 kg Stefan Ružević – Aleksandar Šerifović

81 kg Nikola Kamaljević – Slobodan Jovanović

91 kg Saša Milovac – Tadija Nikolovski

91 kg Jababu Majidu – Alen Mašović