ĐACI I OVE GODINE PLIVAJU ZA ČASNI KRST NA TAŠMAJDANU

Last Updated: 13/01/2020AutorTags:

Postoje različiti načini da đaci nauče nešto o tradiciji i svojoj veri. Pored pohađanja verske nastave, učestvovanje u vannastavnim aktivnostima koje ona nudi jedan je od tih načina. Veoma lep događaj, koji polako postaje tradicija, jeste plivanje za Časni krst za decu na zatvorenim bazenima u organizaciji Kancelarije za versku nastavu AEM Beogradsko-karlovačke, uz saradnju sa Sportskim savezom Beograda.

Po blagoslovu Njegove Svetosti patrijarha srpskog Gospodina Irineja, deca će ove godine za Časni krst plivati na Krstovdan – 18. januara. Kao i prošle godine, domaćin je bazen Tašmajdan, a početak je zakazan za 10 časova. Dečaci i devojčice plivaće odvojeno, i to u dve kategorije: mlađi školski uzrast (od 1. do 4. razreda) i stariji uzrast (od 5. do 8. razreda).

Skup će otvoriti visoki predstavnici crkve, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda i Sportskog saveza Beograda. Veliku podršku i pomoć u realizaciji pružiće Sportski centar Tašmajdan i Vaterpolo klub Taš.

Ove godine 51 škola prijavila je svoje učenike za učešće, a odazvali su se đaci i škole sa svih beogradskih opština. Prve godine za Časni krst plivalo je oko 70 dece iz 33 beogradske škole, a prošle godine učestvovalo je preko 150 dece iz 47 škola.