CRVENA ZVEZDA POBEDNIK KUPA SRBIJE ZA VATERPOLISKINJE

Last Updated: 26/11/2019AutorTags:

Crvena zvezda je po sedmi puta uzastopno postala pobednik Kupa Srbije. Odličnom igrom u odbrani, posebno u prve tri četvrtine, crveno-bele su potpuno nadigrale Palilule. U 24 minuta mreža vrlo dobre Andjele Petrović je pogodjena devet puta dok su igračice Palilule bile precizne samo dva puta pošto je i Vanja Lazić odigrala odlično na golu. U poslednjih osam minuta Zvezda je već počela da slavi, šansu su dobile i mladje igračice što je Palilula iskoristila i agresivnom igrom preko raspoloženje Mile Glušćević uspela da ublaži poraz.

– Odlično smo odigrale u odbrani. Dosta smo gledali snimke utakmica i znale smo šta treba da radimo.Na kraju sam dala šansu i mladjim igračicama pa je razlika smanjena. Napad je mogao da bude bolji i radićemo još više na tome – rekla je Dragana Ivković trener Crvene zvezde.

Njen kolega Miloš Janković je prokomentarisao:

– Kao i prošle godine nismo izdržali pritisak posle dve dobijene utakmice protiv Zvezde. Sve je bilo rešeno u prvoj četvrtini. U poslednjoj smo pokazali da možemo sa njima da igramo i to treba da nam bude reper. Zvezda je igrala odlično, agresivno baš onako kako smo mi želeli da igramo.

Medalje su igračicama oba tima uručili generalni sekretar VSS Nemanja Marijan i komesar za takmičenje Dejan Perišić dok je kapitenu Zvezde Ivani Ćorović pehar predao predsednik saveza Viktor Jelenić.

PALILULA: Petrović, Ignjić, Plećaš, A.Milićević 1, Trmčić, Rudić, Gluščević 5, D.Milićević, Markov, Mandić, Miladinović 1, Andrejić, Dimitrijević, Nastić. Trener:Janković.

CRVENA ZVEZDA: Lazić, Pantović 1, Čegar 1, Ćorović, Lujić 1, Teodorović, Milovanović, Mijušković, Šarac, Ilić 1, Gašić 1, Jakovljević 2, Karličić, Mišković 2. Trener: Ivković.