It seams that you haven't connected with your Twitter account
10 December, 2023
PočetnaVaterpoloCRVENA ZVEZDA POBEDNIK KUPA SRBIJE ZA VATERPOLISKINJE

CRVENA ZVEZDA POBEDNIK KUPA SRBIJE ZA VATERPOLISKINJE

Crvena zvezda je po sedmi puta uzastopno postala pobednik Kupa Srbije. Odličnom igrom u odbrani, posebno u prve tri četvrtine, crveno-bele su potpuno nadigrale Palilule. U 24 minuta mreža vrlo dobre Andjele Petrović je pogodjena devet puta dok su igračice Palilule bile precizne samo dva puta pošto je i Vanja Lazić odigrala odlično na golu. U poslednjih osam minuta Zvezda je već počela da slavi, šansu su dobile i mladje igračice što je Palilula iskoristila i agresivnom igrom preko raspoloženje Mile Glušćević uspela da ublaži poraz.

– Odlično smo odigrale u odbrani. Dosta smo gledali snimke utakmica i znale smo šta treba da radimo.Na kraju sam dala šansu i mladjim igračicama pa je razlika smanjena. Napad je mogao da bude bolji i radićemo još više na tome – rekla je Dragana Ivković trener Crvene zvezde.

Njen kolega Miloš Janković je prokomentarisao:

– Kao i prošle godine nismo izdržali pritisak posle dve dobijene utakmice protiv Zvezde. Sve je bilo rešeno u prvoj četvrtini. U poslednjoj smo pokazali da možemo sa njima da igramo i to treba da nam bude reper. Zvezda je igrala odlično, agresivno baš onako kako smo mi želeli da igramo.

Medalje su igračicama oba tima uručili generalni sekretar VSS Nemanja Marijan i komesar za takmičenje Dejan Perišić dok je kapitenu Zvezde Ivani Ćorović pehar predao predsednik saveza Viktor Jelenić.

PALILULA: Petrović, Ignjić, Plećaš, A.Milićević 1, Trmčić, Rudić, Gluščević 5, D.Milićević, Markov, Mandić, Miladinović 1, Andrejić, Dimitrijević, Nastić. Trener:Janković.

CRVENA ZVEZDA: Lazić, Pantović 1, Čegar 1, Ćorović, Lujić 1, Teodorović, Milovanović, Mijušković, Šarac, Ilić 1, Gašić 1, Jakovljević 2, Karličić, Mišković 2. Trener: Ivković.