ČLANICA SSAB DANIJELA BURIĆ PONOVO ZABLISTALA NA BEOGRADSKOM MARATONU

Last Updated: 23/04/2017Autor

SSAB

Član tima Sportskog saveza Beograda Danijela Burić, ponovo je zablisala na Beogradskom maratonu, koji je u subotu, 22. aprila 2017, 30. put održan u našem glavnom gradu uz učešće oko 30.000 takmičara i takmičarki iz 70-tak zemalja. Na jubilarnom izdanju ove manifestacije, koja Beogradu daje značajnu notu već tri decenije, Burićeva je s rezultatom 1:33:22 zauzela peto mesto u polumaratonskoj trci, u konkurenciji čak 1.402 trkačice. Ovo joj je bio drugi najbolji plasman u ovoj trci u kojoj ove godine nastupila peti put. Najviše uspeha za sada imala je 2015. kada je osvojila bronzanu medalju, a prošle godine je, posećanja radi, bila deveta. Bez obzira što se nije popela na postolje, plasman i na ovogodišnjem Beogradskom maratonu je sjajan rezultat, tim pre što se ne bavi profesionalno atletikom.

– Prezadovoljna sam svojim plasmanom na polumaratonskoj trci i ovogodišnjeg Beogradskog maratona, pogotovo zbog činjenice da je trčanje meni samo hobi, za razliku od većine učesnica koje se ovom disciplinom atletike bave mnogo ozbiljnije. Dobro sam se pripremila za ovu trku, mnogo bolje nego lane. Zbog toga sam se potajno nadala da ću uspeti da prvi put u životu istrčim rezultat ispod 1:30. Međutim, nisam uspela u tome iako su vremenski uslovi za takmičenje bili idealni. Mislim da je glavni razlog za to što je ovogodišnja trasa bila mnogo zahtevnija nego ranije. Bilo je mnogo uzbrdica i nizbrdica što je mnogo otežavalo posao – sumirala je utiske Danijela Burić.

Kao što je bio slučaj i prethodne dve godine i ovogodišnji nastup na Beogradskom maratonu Danijela Burić je posvetila svom pokojnom suprugu Mitru, s kojim ima četvorogodišnju kćerku Mionu.

– Ogromna ljubav prema mom “Ljubavku” i ovoga puta dala mi je ogroman motiv da u dahu istrčim još jednu deonicu od 21.1 km. Sve vreme mi je bio u mislima, trčala sam za njega, a sećanje na nezaboravne zajedničke trenutke dalo mi je snagu i motiv da istrajem do kraja. Volim ga najviše na svetu i voleću ga zauvek – istakla je Danijela.

Inače, Burićeva se nekada aktivno bavila kik boksom u kojem je stigla do mnogobrojnih odličja. Između ostalog bila je prvakinja Beograda i državna vicešampionka u konkurenciji ful kontakt i lou kik. Sada je u ovom sportu na jednom novom zadatku.

– U svom višegodišnjem klubu Krstašu od nedavno sam počela da radim kao trener i da tako pomažem Stanki Pejović, koja vodi ovaj Klub i koja je najzaslužnija za sve što sam postigla u ovom sportu. Radim sa svim uzrasnim kategorijama i maksimalno se trudim da na njih što bolje prenesem sve što sam naučila u kik boksu, a iskreno se nadam da uspevam u tome – kaže na kraju Danijela.maraton 2017