MALJKOVIĆ DAO PODRŠKU BOKSU

Last Updated: 19/04/2019Autor

Uoči finalnih mečeva Beogradskog pobednika – Memorijal Branko Pešić u Palati Srbija, održana je Sednica Izvršnog komiteta Evropske bokserske konfederacije (EUBC). Domaćin sastanka bio je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, ujedno i član Izvršnog komiteta EUBC.

– Nalazimo se u istorijskoj zgradi gde je Josip Broz Tito održao prvi Samit nesvrstanih i nadam se da će ovaj sastanak imati takvu težinu za naš sport. Prenosim vam pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučić koji nam daje punu podršku. Ujedno ovim putem želim  da pozovem sve ljubitelje boksa da sutra u Šumicama uživaju u bokserskom spektaklu – istakao je Borovčanin.

Visoke goste iz Evrope pozdravio je i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković.

– U Beogradu važi jedna izreka, da ako imaš para da platiš jednu rundu pića u kafani, možeš da živiš u Beogradu ceo život. Beograd rado prima goste iz inostranstva, ima veliko srce i dušu, možete da uživate u našoj hrani, muzici, a na 300 metara odavde su Dunav i Sava, naše dve reke, otići tamo je praznik za uši i oči – istakao je Boža Maljković, za koga je predsednik EUBSC, Italijan Falćineli, predstavio kao jednog od najvećih košarkaških trenera sveta.

Maljković je istakao da je pre nekog vremena imao razgovor sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, da su konstatovali da je boks kao sport velikih šampiona u krizi i da su zato pozvali Borovčanina, da uz njihovu podršku dignu boks na zdrave noge.

– Ovo je sport jednog Parlova, Beneša, Škara, braće Kačar. Zato smo pozvali Borovčanina da uzme zastavu u svoje ruke, da boks vrati na visoko mesto i tako pomogne i srpskom sportu i Olimpijskom komitetu. Nenad je to prihvatio sa velikim entuzijazmom, digao je Srbiju na noge. Srbi su talentovani za sport, boks mnogi vole i zaista Nenad je sa svojim timom na dobrom putu – poručio je Maljković.

Prvi čovek OKS je strancima poželeo da uživaju ovih dana u glavnom gradu, uz vrlo zanimljivu izjavu.

– Svi stranci su dobrodošli u Beograd. Sve vas volimo, ali jedino sa ljubavlju nismo gledali kad ste dolazili na praznike i avionima bombardovali naš grad. Ali, sada su neka druga vremena, sport je u prvom planu i želim vam uspešne sastanke – poručio je Maljković.

Finale 57. Beogradskog pobednika, koje se održava uz podršku Grada Beograda, Gradskog sekretarijata za sport i omladinu, održava se sutra od 19 sati u dvorani Šumice, a ulaz je besplatan.