Brnabić sa fitnes zajednicom: poštovanjem mera i masovnom vakcinacijom do što bržeg povratka u normalnost

Last Updated: 29/03/2021AutorTags: , ,

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima fitnes zajednice Srbije, sa kojima je razgovarala o posledicima i efektima pandemije virusa COVID-19 na ovu industriju.

Sastanku je prisustvovao i ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić, kao i predstavnici ministarstva finansija. Predstavnici fitnes radnika na sastanku bili su članovi Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije, Sportskog saveza Beograda i udruženja personalnih trenera,

Učesnici sastanka su izrazili zadovoljstvo zbog održavanja sastanka i prilike da  predsednica Vlade i ministar iz prve ruke čuju sve probleme i zahteve sa kojima se ova industrija suočava od početka pandemije. Obe strane su saglasne da su ovakvi razgovori najbolji način da se zajedničkim delovanjem  i dijalogom pronađe najbolje rešenje za ublažavanje ekonomskih posledica pandemije korona virusa.

Predstavnici fitnes zajednice podvukli su da su zainteresiovani i spremni da učestvuju u kampanji za masovnu imunizaciju stanovništva. Prema njihovim rečima, uvereni su da bi vakcinacija pomogla što bržem povratku njihovog poslovanja u normalne tokove. Takođe, kao zagovornici zdravog života, istakli su da se vakcinacija protiv zarazne bolesti Covid-19 u potpunosti uklapa u njihovu agendu i nadaju se nastavku ovakvog tempa vakcinacije u Srbiji.

Učesnici sastanka izrazili su spremnost da u potpunosti poštuju sve epidemiološke mere koje su na snazi sve u cilju nastavka rada i poslovanja. Njihov osnovni zahtev bio je duže radno vreme, kako bi mogli da u skladu sa merama bolje rasporede svoje članove i vežbače, s obzirom na to da većina teretana funkioniše na principu zakazivanja.

Današnji sastanak deo je širih konsultacija koje je predsednica Vlade sa resornim ministrima imala u prethodnim danima sa predstavnicima industrija koje su najviše pogođene negativnim efektima pandemije virusa COVID- 19.

Premijerka Brnabić ranije se sastala i sa predstavnicima filmske industrije i bioskopa, kao i sa udruženjima frizera, ugostitelja i muzičara.

 

 Beograd, 26. mart 2021. godine