BOKSERI SRBIJE I HRVATSKE NA ZAJEDNIČKIM PRIPREMAMA U ZAGREBU UOČI SP

Last Updated: 22/08/2019Autor

Dve nedelje ostalo je do početka Svetskog prvenstva u boksu (seniori) koje će biti održano u Rusiji. Seniorska boks reprezentacija Srbije nakon bazičnih priprema u trajanju od 21 dan, održanih na Zlatiboru,  finiš brušenja forme za najvažnije takmičenje u sezoni realizuje u Zagrebu,  gde zajedno sa domaćim bokserima sparinguju i rade na specifičnim treninzima koji su uobičajeni za poslednje dane pred velika takmičenja.

Reprezentacija Srbije u sastavu: 52 kg Dušan Janjić, 57 kg Veljko Gligorić, 63 kg Damjan Grmuša i Nenad Jovanović, 69 kg Dejan Dašić i Milan Vranković, 75 kg Sandro Poletan, 81 kg Slobodan Jovanović i Aleksa Marković i +91 kg Vladan Babić, predvođena selektorom Milanom Piperskim, saveznim trenerom Manetom Marčetom, kao i trenerima Mićom Poletanom i Miodragom Milićem, u Zagrebu ostaje do 24. avgusta.

„Pripreme u Zagrebu za sada teku dobro. Damjan Grmuša je nažalost obnovio povredu ramena, dok su svi ostali reprezentativci zdravi, što je najvažnije. Imamo odlične uslove za rad, u ekipi vlada dobra atmosfera, a prilično sam zadovoljan i prikazanim boksom“ – rekao je selektor srpske reprezentacije Milan Piperski.

Konačan spisak boksera koji će Srbiju pretstavljati u ruskom Jekaterinburgu biće poznat tokom sledeće nedelje. Svetsko prvenstvo na programu je od 7. do 21. septembra 2019, a boksovaće se u osam olimpijskih kategorija (52 kg, 57 kg, 63 kg, 69 kg, 75 kg, 81 kg, 91 kg i +91 kg). Na pitanje da li neki od boksera odskaču u ovom momentu, odnosno da li ima sigurnih putnika za Rusiju,  selektor  Piperski kaže:

„U ovom trenutku ne bih nikoga posebno izdvajao. Momci se maksimalno trude i zalažu na treningu, vredni su i disciplinovani. Sparing mečevi u Zagrebu će im sigurno mnogo koristiti, baš kao i kompletan pripremni ciklus kroz koji su prošli. Čak i ako neki ne budu išli na Svetsko prvenstvo, do kraja godine nas očekuje nekoliko važnih takmičenja. Prva liga Srbije startuje u oktobru, meč šampiona za Zlatnu rukavicu je krajem novembra, a negde između nas očekuje i Balkansko prvenstvo u Turskoj, tako da će se sve ove pripreme višestruko isplatiti“ – zaključio je selektor Piperski.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije danas u Španiji kreće u bitke na Evropskom prvenstvu koje će se održati u Madridu od 22. avgusta do 1. septembra 2019. Biće ovo najvažnije žensko takmičenje u 2019. i ovo je šansa za naše bokserke da se upišu zlatnim slovima u istoriju srpskog sporta, jer do sada Srbija nikada nije imala osvajačicu medalje na Evropskim prvenstvima.

U Madridu će nas predstavljati pet devojaka: u papir kategoriji (48 kg) boksovaće Sandra Maran (BK Vršac), u muva kategoriji (51 kg) Nina Radovanović (BK Nina Box Team – Beograd), bantamu (54 kg) Jelena Zekić (ŽBK Šajkaši – Žabalj), poluvelter kategoriji (64 kg) Aleksandra Rapajić (BK Petrovgrad – Zrenjanin) i u srednjoj kategorji (75 kg) Milena Matović (ŽBK Šajkaši – Žabalj), predvođene trenerima Stevanom Čizmićem, Markom Tubićem i Darkom Radovanovićem.

Omladinska selekcija Srbije takođe se nalazi na pripremama pod vođstvom selektora Dragana Vasiljevića i uskoro ih očekuje Evropsko Prvenstvo koje se održava u Bugarskoj, od 02-09.09.2019.