BLIZU 500 PLESAČA U „MASTERU“, SEĆANJE NA BARAĆA

Last Updated: 05/11/2020AutorTags:

Prvenstvo Beograda i „Trofej Beograda“ u sportskom plesu, u organizaciji Plesnog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, održani su proteklog vikenda u Sportskom centru „Master“ u Zemunu.
U nikad težim uslovima, bez publike, uz pridržavanje svih preporučenih mera i kvalitetnu organizaciju, pozivu na učešće se odazvao veliki broj klubova. Za titulu najboljeg u Beogradu borilo se osam klubova – članova Plesnog saveza Beograda, i to sa blizu 500 takmičara.


Prvog dana takmičenja, u subotu, na programu su bili savremeni plesovi, a drugog dana latinoamerički i standardni plesovi. Plesni savez Beograda je za roditelje, navijače i ljubitelje plesa omogućio praćenje oba dana takmičenja uživo preko veb kanala.
Titulu najboljih na „Trofeju Beograda“ poneli su takmičari grupa i formacija mlađih kategorija i juniora, a na Prvenstvu Beograda takmičari svih plesnih i starosnih kategorija.
Nažalost, nedostajao je čovek koji je utro put ovim takmičenjima i plesu u gradu Beogradu, koji je okupio klubove i borio se za opstanak plesa – Dejan Barać, pa je i organizacija ovih takmičenja u datim uslovima bila dodatni motiv kako bi se očuvalo sećane na njega.