BEOGRAD DOBIO ŠKOLSKE ŠAMPIONE U RUKOMETU

Last Updated: 22/04/2017Autor

ŠKOLSKI SPORT

bbbbBeograd je dobio školske šampione u rukometu za 2017. godinu. Finalni dan rukometnog prvenstva osnovnih i srednjih škola našeg glavnog grada održan je u maloj dvorani Beogradske arene, a takmičenje je svečano otvorio Zoran Jovanović gradski sekretar za sport i omladinu. Utakmice u muškoj i ženskoj konkurenciji, u sve tri kategorije, donele su podjednako mnogo uzbuđenja među takmičarima na terenu, ali i brojnim navijačima pored njega. U šest utakmica prodefilovalo je 150 školaraca, među kojima će se sigurno naći budući reprezentativci. Promoteri ovog takmičenja bili su selektori muške i ženske reprezentacije Srbije Jovica Cvetković i Ljuba Oobradović koji su dodelili pehare i medalje:

– Sjajna manifestacija. Čuo sam da se u školska sportska takmičenja ponovo uključuje veliki broj dece i to je veoma dobro. I zbog budućnosti našeg sporta, ali i zbog zdravlja te dece. Veliko nam je zadovoljstvo što smo na neki način podržali ovo takmičenje – konstatovao je Ljuba Obradović, a na njegovu priču nadovezao se Jovica Cvetković:

– Prijatno sam iznenađen organizacijom i uslovima u ovoj dvorani. Ono što me je dodatno obradovalo je što smo za kratko vreme Ljuba i ja videli da zaista ima talentovane dece. Potencijal za rukomet svakako posedujemo. To je veliko ohrabrenje za sve nas. Lepo je što Sportski savez Beograda kroz ovakve manifestacije vraća nekadašnji sjaj školskom sportu – zaključio je Cvetković.

Generalni sekretar Sportskog saveza Beograda i prvi operativac u organizaciji cele manifestacije Jovan Koprivica čestitao je svim školama koje su uzele učešće u ovom takmičenju i potom dodao:

– Veliku zahvalnost dugujemo čelnicima grada, pre svih gradskom menadžeru Goranu Vesiću i gradskim sekretarima za obrazovanje, odnosno omladinu i sport Slavku Gaku i Zoranu Jovanoviću koji nam pružaju veliku podršku. Takođe, posebno bih se zahvalio i selektorima Obradoviću i Cvetkoviću koji su svojim prisustvom uveličali ovu manifestaciju. Polako završavamo školska sportska takmičenja na nivou Beograda za ovu godinu. Šampione smo dobili u osam sportova, ostalo je još da saznamo ko će biti pobednici u atletici i malim olimpijskim igrama. Ponosni smo što je ove godine na nivou 17 gradskih opština u školskim takmičenjima učešće uzelo oko 25.000 dece. To nam je pokazatelj da su školarci željni ovakvih projekata, a mi ćemo učiniti sve da ih bude što više – zaključio je Koprivica.

 

Rezultati finala

Devojčice – 5. i 6. razred: Cana Marjanovič (Sopot) – OŠ Stevan Sremac (Palila) 16:11.

Dečaci – 5. i 6. razred: Ivo Andrić (Rakovica) – Braća Jerković (Čukarica) 10:9.

Devojčice – 7. i 8. razred: Cana Marjanović (Sopot) – Sveti Sava (Grocka) 14:6.

Dečaci – 7. i 8. razred: Despot Stefan Lazarević (Zvezdara) – Mladost (N. Beograd) 9:15.

Devojčice – srednje škole: Sportska gimnazija – Druga ekonomska 11:17.

Dečaci – srednje škole: Sportska gimnazija – Ekonomska škola „Nada Dimić“ 23:18.l8IktkqTURBXy8wZWQ1ZGM5MzY5MzU5ZWE3Zjk2Mjg2ZDY2YTA3NTIwYi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA OoKktkqTURBXy9mN2IxNTQzMjU1NDZkOTE0NTIyZTA1MDQ0NjFjYTY2My5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA RDhktkqTURBXy9jNmRhNjVmOTVkOWIzYmQxZDUyNjI5ZDUzMDlhZWUzZi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA -RUktkqTURBXy9jZjE1MGYwNWQ0NGI5ZWVkNmE4ZDFhZGYyMmEwNWUyYS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA sp-cvetkovic_620x0