BASK SJAJAN DOMAĆIN, KOPENHAGEN U VIŠEM RANGU

Last Updated: 18/02/2019Autor

DVORANSKI HOKEJ

Hokejašice BASK-a osvojile su treće mesto na Evropskom klupskom prvenstvu čelendž grupe II u dvoranskom hokeju za žene.

Grad Beograd i višestruki šampion Srbije bili su sjajni domaćini takmičenja na kojem je dominirala ekipa Kopenhagena i zasluženo se plasirala u viši rang. Proteklog vikenda u Sportskoj dvorani “Voždovac” na Banjici zainteresovani su mogli da vide prave bravure i veštine hokejašica na travi u dvoranskom hokeju, naše dame su se predstavile u lepom svetlu, najviše je pokazala pobednička ekipa iz Danske, a svoje sposobnosti prikazale su i takmičarke iz Finske (HC Porovo) i Gruzije (Ukimerion Kutaisi).

– Hokejaški klub BASK sa predsednikom Milanom Bojovićem na čelu bio je na visini zadatka. Svi učesnici ovog takmičenja, igračice, vođe timova, službenih lica, istakli su zadovoljstvo uslovima u sportskoj dvorani, smeštajem, kao i gostoprimstvom. Beograd se još jednom pokazao kao sjajan organizator i domaćin, i ovog puta poslali smo u svet lepu sportsku sliku iz našeg glavnog grada – istakao je Miro Jotić, generalni sekretar Saveza hokeja na travi Beograda.

Za najbolju igračicu proglašena je Matilda Kristensen iz Kopenhagena, koja je ujedno i najbolji strelac, a najbolji golman je iz redova našeg šampiona BASK-a Klaudija Čizmadija.

Rezultati: Porovo – Ukimerion Kutaisi 0:16, BASK – Kopenhagen 1:9, Ukimerion Kutaisi – Kopenhagen 8:6, BASK – Porovo 4:0, Porovo – Kopenhagen 0:6, Ukimerion Kutaisi – BASK 12:2. Za treće mesto: BASK – Porovo 6:1. Za prvo mesto: Kopenhagen – Ukimerion Kutaisi 10:0.