AUSTRIJA I SLOVENIJA DOBRA PRIPREMA ZA JANUAR

Last Updated: 21/10/2019Autor

Muška reprezentacija Srbije okupiće se večeras u Kovilovu, gde će započeti EHF nedelju u okviru koje će odigrati dva prijateljska meča sa Austrijom (25.10 – 19.30) u Gracu i Slovenijom (27.10 – 17 časova) u Mariboru. Zbog obaveza klubova u EHF Ligi šampiona i nemačkoj Bundesligi, selektor Nenad Peruničić neće moći od starta da računa na šest-sedam igrača koji će se u ponedeljak priključiti timu.

„Orlovi“ će u SC „Kovilovo“ provesti par trenažnih dana pred polazak u Maribor, na utakmice koje će biti ujedno i poslednja šansa stručnog štaba za uigravanje pred početak završnih priprema za Evropsko prvenstvo koje počinje devetog januara naredne godine u Austriji.

Povratnik u nacionalni tim posle pauze u junu kada je reprezentacija overila plasman na EP 2020 u duelima sa , Vladimir Cupara (25), otvorio je sezonu odličnim partijama na golu finaliste EHF Lige šampiona, mađarskog Vesprema, gde je izabran i za najboljeg igrača meseca septembra.

– Prezadovoljan sam startom u Vespremu. Klub je neverovatan, sve je besprekorno organizovano i na najvećem mogućem nivou. Imali smo u par utakmica problema, ali dokaz da smo ih rešili su poslednje dve rutinske pobede nad Portom i Vardarom. Jedva čema da se okupimo, dobro će nam svima doći da malo zaboravimo na klupske obaveze i posvetimo se nacionalnom timu. Austrija i Slovenija su dobre reprezentacije. Rezultat nam nije u prvom planu, već uigravanje za ono što sledi na Evropskom prvenstvu. Dobro će nam poslužiti da vidimo gde smo posle nekoliko meseci pauze, da se podsetimo nekih akcija, ali i družimo i gradimo tim za ono što nas čeka.

„Orlovi“ će imati priliku da osete teren u Gracu, gde će igrati na EP 2020 u grupi sa selekcijama Belorusije, Crne Gore i Hrvatske.

– Na nama je da se dobro spremimo i pokušamo da napravimo iskorak u odnosu na prethodna takmičenja. Prognozirati bilo šta je nezahvalno, kada god sam pokušavao, nisam pogađao – iskren je Cupara.