POBEDA NAD AUSTRALIJOM POSLE PREKIDA

Last Updated: 20/06/2019Autor

Zbog kiše i grmljavine utakmica je prekinuta posle prve četvrtine pri vodjstvu Australije 5:4. Punih sat vremena se čekalo da smire vremenske prilike jer je bila želja da se utakmica ne odlaže za sredu pre podne. U prvoj četvrtini je Australija bila bolja. Počela je ozbiljnije i vrlo brzo povela 3:0.Posle nerealizovanog peterca kapitena Filipovića, Srbija je brzo postigla dva pogotka preko Filipovića i Ćuka. Australija je još dva puta imala prednost od dva gola, ali su prednost smanjivali Filipović iz drugog peterca i Mandić dve sekunde pre kraja prve posle koje je usledio prekid.

U drugoj četvrtini je Srbija zaigrala odbranu kako treba. U napadu su precizni bili Vico i Stefan Mitrović sa igračem više i Strahinja Rašović. Raspoloženi Mitrović  je iz kontre početkom trećeg dela doneo prednost od tri pogotka.

Srbija je tada nekoliko minuta potpuno pojačala i golovima Aleksića i dva puta Prlainovića stigla do ubedljive prednosti 11:6. Utisak je pokvaren u posledwih 80 sekundi kada je rival dva puta iskoristio igrača više. U poslednju četvrtinu Srbija je ušla sa tri pogotka viška. Dugo se u poslednjem delu igralo bez gola. Ispred naše mreže bio je sigurni Gojko Pijetlović. Igrača više je 3,32 do kraja iskoristio raspoloženi Prlainović.

Selektor Dejan Savić nije bio zadovoljan igrom odbrane sa igračem manje:

– Ako tako budemo igrali protiv Hrvatske oni će, kao kvalitetna ekipa znati to da iskoriste. Probudile su nas munje posle lošeg početka i sa boljom odbranom i kontrama zasluženo pobedili.

Kapiten Filip Filipović je rekao:

– Loš početak, moramo dosta da popravimo. Ali kada se sve sabere i vidi pta se sve dogadjalo mogu da budem zadovoljan i igrom i rezultatom.

Andrija Prlainović se osvrnuo na Hrvatsku:

– Čeka nas najveći rival, mi smo dve najbolje ekipe na svetu. Mislim da će biti oravi spektakl i pune tribine i nadam se uspehu.

AUSTRALIJA: Denerlej, Kembel 2, Ford 1, Kajes, Pauer 2, Lahlan, Roač, Janger 1, Bruks, Put, Hojden 2, Edvards, Hrisantos. Selektor: Fatović.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, S. Rašović 1, Ranđelović, Ćuk 1, D.Pijetlović, Vico 1, Aleksić 1, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 3, S.Mitrović 2, B.Mitrović. Selektor: Savić

 

Prlainović MVP

Za najboljeg igrača utakmice Srbija – Australija proglašen je Andrija Prlainović. Poklon mu je predao predsednik VSS Viktor Jelenić