ATLETIČARI I BICIKLISTI NA TERAZIJAMA U NEDELJU

Last Updated: 21/10/2016Autor

ATLETIKA

Danas je u Skupštini grada Beograda održana konferencija za medije povodom organizacije 65. Ulične trke grada Beograda u atletici i 59. Trke oslobođenja Beograda u biciklizmu, u organizaciji Atletskog saveza Beograda i Biciklističkog saveza Beograda. Konferenciji su prisustvovali pomoćnik gradskog sekretrara za sport Vladimir Pajić, predsednik BSB Ivan Stević, generalni sekretar ASB Nikola Penić i Jovana Stevčević, unuka Živka Stevčevića čije ime nosi seniorska trka u atletici.

„Drago mi je da će Terazije u nedelju biti mesto za promciju beogradskog biciklističkog i atletskog sporta. Sekretarijat za sport i omladinu pruža maksimalnu podršku savezima koji organizuju ovako kvalitetne manifestacije. Želim svima puno sreće u organizaciji pomenutih sportskih događaja“ rekao je Vladimir Pajić

„Zadovoljstvo da najavim povratak biciklizma na velika vrata tradicionalnom Trkom Oslobođenja grada Beograda koja će se posle deset godina vratiti na centralne gradske ulice. Iako promenjenom trasom start i cilj biće na Terazijama ispred hotela Moskva, sa početkom u 15h kada će startovati najmlađi, tj. predškolaska i školska deca kao uvertira za starije kategorije. Centralni događaj biće senirska trka od dvadeset krugova (1,5km). Drago mi je što smo ove godine započeli saradnju sa našim kolegama iz Atletskog saveza Beograda na realizaciji ovog projekta, kao i što su Sekretarijat za sport i omladinu garad Beograda i Ministarstvo za sport u omladinu vlade RS prepoznali značaj ovih manifestacija i podržali ih. Pozivam sve ljubitelje sporta da u nedelju dođu u centar Beograda i uživaju u ovom lepom sportskom događaju”, istakao je Ivan Stević.

„Atletski savez Beograda ponosan je na 65. izdanje najstarije atletske manifestacije u Beogradu, kao i na broj do sada prijavljenih atletičara među kojima izdvajamo imena Olivere Jevtić, Amele Terzić, Elzana Bibić i Barnabaš Bena.Seniorska trka nosiće ime „memorijal Živko Stevčević“ i za nju je nagradni fond obezbedila porodica Stevčević. Veliku zahvalnost na podršci dugujemo kompaniji Sport time, Livnici Jeremić, kao i Sekretarijatu za sport i omladinu grada Beograda na čelu sa sekretarom Slavkom Gakom. Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje sporta da u nedelju dođu na terazije i podrže naše najkvalitetnije atletičare i bicikliste“ kazao je Nikola Penić.

„U ime porodice Stevčević zahvaljujem se na organizaciji memorijalne trke mom dedi i nadam se da će ova manifestacija još dugo živeti“ rekla je Jovana Stevčević.